Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 745 kJ / 895 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,36 g |
| Tuky | 84,67 g |
| Vláknina | 4,95 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,61 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 24,65 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
„Pajšl“ ze srdíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7xr
Moje poznámka
„Pajšl“ ze srdíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7xr
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 4 hodinami
Dýňové krekry z kvásku
Přidáno před 6 hodinami
Strouhané řezy
Přidáno před 6 hodinami
Plněné dýňové buchty
Přidáno před 6 hodinami
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 7 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččin vaječný koňak
zonoro před 22 minutami
Zeleninová polévka s tortellini
Kajkajak před 26 minutami
Zapékané těstoviny s tvarohem
Tynaja před 1 hodinou
Výborné jednoduché muffiny
Janina33 před 1 hodinou
Pomazánka Palivec
ricci před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Cinderka před 2 hodinami
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Romecka7 před 3 hodinami
Šlehačková buchta
hliboka před 3 hodinami
Dýňová polévka se smetanou
Shiki před 3 hodinami
Vynikající langoše
Magdalena.Dobromila před 4 hodinami
Tématické fráze:
pajšl s kořenovou zeleninou,
kuřecí pajšl,
pajšl z kuřecích srdíček,
pravy pajsl,
pajsl,
pajšl recept,
pajšl ze srdíčka,
moravský vrabec s rýží,
pajšl - plíčka na smetaně,
recept na pajsl,
pajšl z kurete,
vepřové srdce jako pajšl,
vepřový pajšl,
kuřecí srdíčka jako pajšl,
srdce jako pajšl,
pajsl v tlakaci,
pajšl se zeleninou,
veprove srdce jako pajsl,
top recepty pajšl,
pajšl na zelenině
Suroviny:
srdce vepřové,
bobkový list,
pepř celý,
koření nové koření,
bujón,
slanina,
cibule,
zelenina kořenová,
hořčice plnotučná,
smetana 33%,
mouka hladká,
sůl,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (14)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A to, že ste 100% Češka, je skvelé, vaša kuchyňa je totiž super. Milovala som služobné cesty napr.do Českých Budějovic, vždy som mala šťastie, že v hoteli Zlaté slunce(????) boli Dni českej kuchyne. Nikdy som nevedala, čo si mám vybrať. Asi by nebolo na škodu, keby ste nejaké "echťáky" uverejnili. Na túto stránku chodia aj "zahraničiari", ktorí by si celkom radi spestrili jedálny lístok.
Vďaka, maria
Moravského vrabce dělám tak, že nakrájím cibuli na půlkolečka, česnek na plátky, dám do pekáčku. Pak přidám vepřové na kostky (plec + bůček), osolím, okmínuji, opepřím. Podleji vývarem a dám péct. Nejprve pod pokličkou, pak odkryji a dopeču dozlatova. Nevím, jestli je to echt moravský vrabec, jsem stoprocentní češka
Jinak - já zeleninku nemixuji schválně, aby z toho nebyla svíčková
Plíčky miluji,ale u nás je to doslova"úzkoprofilová"surovina
Jinak jako náhražku také dělávám z vepřových srdíček
V papiňáku je opravdu lepší nechat srdíčko těch 40-50minut.Mám to vyzkoušené u různých rcp z tohoto druhu a někdy se mi dokonce stalo,že i po těch 50minutách jsem musela přidat dalších 10.Asi to bylo z nějakého hodně starého kaňoura
Děkuji moc
Srdíčka máme hodně rádi a docela často je dělám. Vařím je 3/4 hoďky vždycky, nevím, možná by stačilo míň, ale já v kuchyni nikam nespěchám, ať si tlakáč pěkně zafuní
Bujon pokládám za zbytečný, když srdíčka vaříš, už máš vývar, ale zas je to na každém, jinak
A ještě dotaz, není v tlakáči moc těch 45 minut na srdíčka? Už jsem je dlouho nedělala, tak netuším, což mi připomíná, že koupím