Suroviny
Porce: 2-3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 907 kJ / 456 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,69 g |
Tuky | 1,87 g |
Vláknina | 8,70 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 395 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 14,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srnčí plec nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Malinko pokapeme olejem, přidáme rozmarýn, utřený česnek a nasekané feferony. Vše pořádně promícháme a pokud máme dost času, necháme marinovat přes noc, jinak aspoň 3 hodiny.
Krok 2: Na druhý den rozpálíme v hrnci olej, přidáme nasekanou cibuli, kterou necháme jen jemně zrůžovět , pak ji posypeme sladkou paprikou, ale dáváme pozor, abychom ji nespálili, chvilinku restujeme.
Krok 3: Přidáme nakrájené maso, kmín, sůl a opět restujeme.
Krok 4: Pak podlijeme vodou tak do poloviny masa a dusíme téměř doměkka.
Krok 5: Když je maso měkké, můžeme zaprášit troškou hladké mouky, ale není třeba. Stačí přidat rajský protlak a omáčka je zahuštěná tak akorát.
Krok 6: Ještě posypeme majoránkou, několik vteřin provaříme a podáváme. Nejlepší přílohou je pochopitelně knedlík, ale vhodný je i chleba, popřípadě těstoviny.
Zveřejněno 28. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boubínský srnčí guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2o9W
Moje poznámka
Boubínský srnčí guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2o9W
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 4 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 11 minutami
Špenátová polévka
brtna před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 3 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 3 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 6 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Tématické fráze:
srnčí gulaš,
srnčí guláš video,
jak udelat srnci,
jak udelat srnci gulas,
srnčí plec recepty,
co udelat ze srnčího,
srnci gul?,
recept na zvěřinu srnči video,
srnčí guláš recept,
srnčí gul,
srnčí guláš recepty,
video recept srnčí,
recepty ze srnčího masa,
jak udělat srnčí maso recepty,
srčí guláše,
srnčí guláš s houbami,
srnči plec,
videa priprava srnciho gulase,
srnčí plec recept,
srčí ragu
Suroviny:
plec srnčí,
cibule,
paprika sušená sladká,
majoránka,
kmín celý,
česnek,
feferonka,
rozmarýn čerstvý,
protlak rajčatový,
mouka hladká,
olej,
sůl
Komentáře (17)
http://www.toprecepty.cz/recept/23172-srnci-ragu-o...
http://www.toprecepty.cz/recept/8913-srnci-smes-ra...
http://www.toprecepty.cz/recept/23785-podzimni-jel...
http://www.toprecepty.cz/recept/25012-kanci-ragu-s...
http://www.toprecepty.cz/recept/32299-jehneci-ragu...
http://www.toprecepty.cz/recept/41028-danci-ragu/
http://www.toprecepty.cz/recept/36988-kanci-ragu-s...
No, něco jsem našla, ale tady ne
A našla jsem hned několik receptů na zvěřinové ragů
Danca: Já se snažím každý rok udělat aspoň 1x něco ze zvěřiny.