Plíčky od hajného ze „Šlajfu“
Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 859 kJ / 2 117 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 202,33 g |
| Tuky | 91,57 g |
| Vláknina | 27,19 g |
| Cholesterol | 2,15 g |
| Sodík | 2,44 g |
| Sůl | 6,17 g |
| Sacharidy | 111,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci nechám přes noc odmočit vnitřnosti ponořené ve vodě, do které jsem přilil 0,5 dcl octa. Druhý den plíčky řádně propláchnu, nechám okapat a pak vložím do hrnce. Zaliji vodou, osolím, opepřím. Přidám 1 cibuli, 2 stroužky česneku a polovinu koření. Přivedu k varu, posbírám pěnu z povrchu a na mírném ohni vařím 2 hodiny.
Krok 2: Mezitím si nakrájím na drobno uzené, cibuli, česnek, jarní cibulku, kořenovou zeleninu a zázvor. To vše postupně přidávám do kastrolu a na sádle osmahnu. Pak přisypu cukr, nechám zkaramelizovat, zastříknu citrónovou šťávou a usilovně promíchám. Poté na základ vsypu na kostky nakrájené vařené zchladlé plíčky. Zasmažím je poté zaliji scezeným vývarem z plíčků. Do čajového vajíčka dám druhou polovinu koření a vhodím jej do omáčky. To vše nechám převalovat další hodinu. Potom promíchám smetanu s moukou a zakvedlám to do omáčky. Dochutím citrónem, cukrem nebo solí dle vlastní chuti. Provařím a podávám s karlovarským knedlíkem.
Zveřejněno 11. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plíčky od hajného ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/klmK
Moje poznámka
Plíčky od hajného ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/klmK
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 6 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 14 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 50 minutami
Bábovka Albert
Ketynna před 1 hodinou
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 1 hodinou
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 1 hodinou
Rajská omáčka
Vershyna před 2 hodinami
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 2 hodinami
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 3 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 4 hodinami
Vosí hnízda
mares-mikulas před 4 hodinami
Tématické fráze:
pajšl z divočáka,
pličky,
srnčí pajšl,
pličky na smetaně z divočáka,
pajšl na kyselo,
pličky na kyselo,
plíčka na víně,
plicky z divocaka,
plíce z divočáka,
jehněčí plíčka na smetaně,
co jsou plíčky,
recept na pajsl,
nejlepší plíčky na smetaně,
připrava plicek,
plicki,
recept hajný ze šlajfu,
pajšl - plíčka na smetaně,
plíčka na smetaně recept,
pajšl divočáka,
držky na kyselo
Suroviny:
plíce vepřové,
slezina vepřová,
srdce vepřové,
bok uzený,
mrkev,
petržel,
celer,
cibulka jarní,
cibule,
česnek,
smetana zakysaná,
rozmarýn,
koření nové koření,
pepř celý,
jalovec,
bobkový list,
citron,
cukr krystal,
zázvor,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
sádlo
Komentáře (4)