Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévkové koření z libečku

Libeček lékařský, lidově zvaný občas maggi, patří mezi oblíbené bylinky. Jedinečnou chuť dodá polévkám, omáčkám, ale i grilovanému masu. Pokud vám roste na zahrádce, určitě stojí za to vyzkoušet domácí polévkové koření.

Hodnocení receptu je 4,8 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

asi 200 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 127 kJ /
269 kcal
Bílkoviny1,60 g
Tuky22,98 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy12,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Libeček pořádně omyjeme a osušíme. Pomeleme na masovém strojku nebo nasekáme v sekáčku. Krok 2: Libeček dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, poté ztlumíme plamen a na mírném ohni vaříme 15 minut. Krok 3: Směs přecedíme přes plátýnko a důkladně vymačkáme. Krok 4: Do tekuté směsi přidáme sůl, 2 lžíce oleje a majoránku. Vaříme tak dlouho, až se výluh zredukuje na polovinu. Krok 5: Nalijeme do čistých skleniček a dobře zavíčkujeme čistými víčky. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Krok 6: Uložíme do chladu a přidáváme podle chuti do polévek nebo omáček.

TIP: Libeček v kuchyni - další recepty

Zveřejněno 13. 5. 2015

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept jsem našla v časopise Blesk vaše recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévkové koření z libečku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3G1M

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévkové koření z libečku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3G1M

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (55)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pavlína: Možná to bude v majoránce. Dělala jsem několikrát, tady poprvé a pak už bez majoránky. Poprvé se to spotřebovalo hodně rychle, neměla jsem to hořké, ale možná, kdybych to měla déle, nevím. A díky za radu s uskladněním libečku, já ho většinou mrazím :-)

Pavlína 6. 9. 2015 14:31
No dělala jsem přesně podle návodu magi z libečku a je velice hořké. Tak nevím kde jsem udělala chybu. Může mi někdo poradit? Jinak usekám libeček a prosypávam soli a nechávám v ledničce do další sezony a v pohodě vydrží.

Tak to to udělám :-p

1974andrea: ano;-)

Jana Remkova:A mlela jsi to mlýnkem na maso?

spagetka: Ladi, já to dělala podle receptu tak, jak byl napsán. takže ano, 15 minut se to mělo vařit..

1974andrea: neredukuju, protože na velké množství bylinek dávám relativně málo vody, podle mne je koncentrovaný dost.

spagetka:Takže už to ani neredukuješ, když to vaříš jenom tak krátce? To nebude mít vůbec tu intenzivní chuť, jakou by to mělo podle tohoto receptu mít;-)

Jani, já si nevšimla té doby vaření, ale těch 15 minut mi přijde fakt moc dlouho. Já vlastně jen propařuju a čas je tak mezi 3-5 minutami. Asi, nikdy jsem to neměřila, ale čtvrthodina mi přijde fakt moc. A jak po ochutnání, není to nahořklé? Viz debata u receptu Andrejky

Paul Sulc:
No, ani to redukování (za normálního tlaku) výluhu na polovinu asi na chuti (vůni) moc nepřidá...;-)

Paul Sulc: No, možná by to šlo. Já si myslím, že plátýnko každý nenajde, i já měla problém :-D.

A co misto takoveho patlani to zkratka a dobre povaeit a rozmixovat. To by neslo?. Mixer ma kde kdo, ''platynko" asi ne.

Pismanek: Mi libeček zhořkl, když jsem ho po odřezání nechal tři dny ve váze s vodou, nebyl čas na okamžité zpracování a už kvetl, květy vyhazuji. Recept vyzkouším, asi přidám česnekové výhonky. :-8

konyx1: To by vůbec nemuselo být špatné :-)

Už jste to někdo po Janě zkusil?

tak tohle se mi móc líbí:yes::-D určitě vyzkouším a nedávno jsem si koupila bylinku maggi (smil italský) tak ho zkusím do jedné dávky přidat;-) děkuji za receptík:-K

Tématické fráze:
magi z libecku, domácí magi z libečku, libeček recepty, libeckove magi, libeček, domaci magi, libeček magi recept, recept na magi z libecku, libeček magi, zpracování libečku, libeček v soli, libeček zpracování, recepty z libečku, libecek domaci magi, maggi z libečku, libeček jako magi, libeček recept, recept z libečku, domácí polévkové koření z libečku, polévkové koření magi

Suroviny:
libeček, voda, sůl, majoránka čerstvá, olej slunečnicový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu