Kančí guláš na víně
Výborný kančí guláš připravíme z kančí kýty, kterou osmažíme na cibulovém základu, okořeníme divokým kořením a dusíme zalitou vínem a vývarem. Na závěr dochutíme a můžeme podávat například s knedlíkem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 031 kJ / 1 919 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 164,85 g |
| Tuky | 96,74 g |
| Vláknina | 21,32 g |
| Cholesterol | 385 mg |
| Sodík | 1,95 g |
| Sůl | 4,77 g |
| Sacharidy | 45,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na kostičky nakrájený špek rozškvaříme v kastrolu, a po chvilce přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli, kterou restujeme do hnědé barvy.
Krok 2: Přidáme na kostky krájené maso, jalovec, nové koření, bobkový list, celý pepř, kmín, rozmarýn, tymián, papriku a zprudka osmahneme. Podlijeme vývarem, promícháme a zalijeme 200 ml vína.
Krok 3: Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.
Krok 4: Asi po hodině přidáme zbytek vína, protlak, majoránku, sůl, feferonkovou pastu, nakrájené feferonky, prolisovaný česnek a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.
Krok 5: Ještě alespoň 10 minut povaříme a můžeme servírovat.
Krok 6: Můžeme podávat s klasickými hrnkovými knedlíky, do kterých přidáme smaženou cibulku.
Zveřejněno 18. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí guláš na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AgP3
Moje poznámka
Kančí guláš na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AgP3
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 8 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 9 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 11 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 56 minutami
Obyčejné domácí rohlíky
hufak před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Petulino před 1 hodinou
Banánový chlebíček II
Krize před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Mapa56 před 1 hodinou
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Geressha před 1 hodinou
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
Kajkajak před 2 hodinami
Banánové vafle
Hajecna Katka před 3 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
L.Komrska před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka
VerkaDvorakova před 4 hodinami
Tématické fráze:
gulas z divočáka na víně,
kančí guláš na červeném víně,
kanci na vine,
kančí guláš,
kančí maso na víně,
guláš na víně,
kanči guláš s houbami,
kanci gulas s červeným vinem,
recept na guláš z divokého kance,
kančí guláš recept,
guláš z divočáka na cervenem vine,
recept na kanci gulas,
vynikající kančí guláš,
guláš s rozmarýnem,
gulaš z kance,
kančí na červeném víně,
kančí guláš s červeným s vínem,
top recepty kanči guláš,
kanec na víně,
kanci g
Suroviny:
kýta kančí,
cibule,
protlak rajčatový,
víno červené,
pasta feferonková,
feferonka sterilovaná,
špek,
česnek,
vývar masový,
mouka hladká,
sůl,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
jalovec,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
majoránka,
rozmarýn,
tymián
Komentáře (14)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0