Kančí guláš na víně
Výborný kančí guláš připravíme z kančí kýty, kterou osmažíme na cibulovém základu, okořeníme divokým kořením a dusíme zalitou vínem a vývarem. Na závěr dochutíme a můžeme podávat například s knedlíkem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 031 kJ / 1 919 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 164,85 g |
| Tuky | 96,74 g |
| Vláknina | 21,32 g |
| Cholesterol | 385 mg |
| Sodík | 1,95 g |
| Sůl | 4,77 g |
| Sacharidy | 45,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na kostičky nakrájený špek rozškvaříme v kastrolu, a po chvilce přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli, kterou restujeme do hnědé barvy.
Krok 2: Přidáme na kostky krájené maso, jalovec, nové koření, bobkový list, celý pepř, kmín, rozmarýn, tymián, papriku a zprudka osmahneme. Podlijeme vývarem, promícháme a zalijeme 200 ml vína.
Krok 3: Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.
Krok 4: Asi po hodině přidáme zbytek vína, protlak, majoránku, sůl, feferonkovou pastu, nakrájené feferonky, prolisovaný česnek a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.
Krok 5: Ještě alespoň 10 minut povaříme a můžeme servírovat.
Krok 6: Můžeme podávat s klasickými hrnkovými knedlíky, do kterých přidáme smaženou cibulku.
Zveřejněno 18. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí guláš na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AgP3
Moje poznámka
Kančí guláš na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AgP3
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 13 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 20 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 21 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 22 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 22 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 8 hodinami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 8 hodinami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 8 hodinami
Vánočka II
Sojkal před 9 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 10 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 11 hodinami
Uherská pěna
Daami před 12 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 14 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 14 hodinami
Tématické fráze:
gulas z divočáka na víně,
kančí guláš na červeném víně,
kanci na vine,
kančí guláš,
kančí maso na víně,
guláš na víně,
kanči guláš s houbami,
kanci gulas s červeným vinem,
recept na guláš z divokého kance,
kančí guláš recept,
guláš z divočáka na cervenem vine,
recept na kanci gulas,
vynikající kančí guláš,
guláš s rozmarýnem,
gulaš z kance,
kančí na červeném víně,
kančí guláš s červeným s vínem,
top recepty kanči guláš,
kanec na víně,
kanci g
Suroviny:
kýta kančí,
cibule,
protlak rajčatový,
víno červené,
pasta feferonková,
feferonka sterilovaná,
špek,
česnek,
vývar masový,
mouka hladká,
sůl,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
jalovec,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
majoránka,
rozmarýn,
tymián
Komentáře (14)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0