Kančí guláš po staročesku
V době lovecké sezony se ze všech úlovků nejčastěji vaří kančí guláš. Tento recept je chuťově vyladěný k dokonalosti a provede vás podrobně úskalím přípravy tohoto zvěřinového pokrmu.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 934 kJ / 5 720 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 225,95 g |
Tuky | 435,34 g |
Vláknina | 47,25 g |
Cholesterol | 958 mg |
Sodík | 7,89 g |
Sůl | 19,30 g |
Sacharidy | 96,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pepř, jalovec, nové koření a bobkové listy dáme do hrnce, přilijeme 1l vody a vaříme 30 minut. Pak přidáme sůl a necháme odvar vychladnout.
Krok 2: Zatím si nakrájíme maso na kostky cca 4x4 cm. Maso dáme do vychladlého odvaru a dáme do lednice min přes noc - lépe 24 hod.
Krok 3: Po této době maso vyndáme z odvaru, očistíme od koření a osušíme.
Krok 4: Nadrobno pokrájíme cibuli, smícháme s kmínem a troškou soli a dáme orestovat na máslo do tmavě zlatavé barvy.
Krok 5: Pak přidáme slaninu nakrájenou na malé kostičky a ještě asi 5 minut restujeme. Přidáme maso a ze všech stran ho necháme zatáhnout.
Krok 6: Přilijeme rum, červené víno a asi 10 minut podusíme. Pak přilijeme vývar, zastříkneme citronem a dusíme dokud není maso měkké.
Krok 7: Podle chuti dosolíme a dopepříme. Maso vyndáme z omáčky a necháme omáčku zredukovat.
Krok 8: Pak jí buď tyčovým mixerem rozmixujeme, nebo uděláme světlou jíšku a zahustíme. Záleží na naší chuti a jak jsme omáčku zredukovali.
Krok 9: Pak vložíme zpátky maso a prohřejeme. Podáváme s knedlíkem či těstovinami.
Zveřejněno 12. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí guláš po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9Rp
Moje poznámka
Kančí guláš po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9Rp
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 4 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 7 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 8 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 8 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 7 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 7 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 7 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 8 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 8 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 8 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 10 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 10 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 11 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 11 hodinami
Tématické fráze:
jak naložit kančí maso,
jak naložit kančí maso na guláš,
kančí guláš,
naložení kančího masa,
recept na guláš z divokého kance,
kančí guláš z plece,
výborný kančí guláš,
top recepty kanči guláš,
kančí guláš apetit,
nalozeni kanciho masa na gulas,
gulas po starocesku,
kančí guláš z plecka,
recept na kančí guláš,
kančí guláš top,
jak naližit kančí maso,
top recepty na kančí guláš,
kančí guláš top recepty,
naložení masa na kanci guláš,
jak naložit maso na gulaš,
guláš kančí plecko
Suroviny:
pepř černý,
jalovec,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
plec kančí,
cibule,
kmín celý,
máslo,
slanina anglická,
rum,
víno červené suché,
vývar hovězí,
šťáva citronová,
mouka,
jíška
Komentáře (9)
Kdo občas neopisuje recepty, ať metá kameny...
Obvykle stačí uvést zdroj a přidat doušku "upraveno"
No, jsou zde i takové, které opisují vlastní recepty a něco málo v nich "upraví"