Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Silvestrovský plněný vepřový bok

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rozmarynaH rozmarynaH

Náročný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 180 min

240 min (60 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 785 kJ /
2 578 kcal
Bílkoviny197,11 g
Tuky181,37 g
Vláknina8,82 g
Cholesterol 981 mg
Sodík 12,72 g
Sůl31,41 g
Sacharidy36,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve začneme s přípravou náplně. Maso nakrájíme na kostky a v mlýnku umeleme. Přidáme obě papriky, pepř, sůl, vejce, vodu a rozetřený česnek se solí. Vše ručně důkladně promícháme a necháme odpočinout. Krok 2: Vepřový bok v celku upravíme na úhledný obdélník. Z kratší strany vyřízneme nožem otvor tak, aby nám vznikla hluboká kapsa. Rukou lehce zkontrolujeme vnitřní prokrojení. Kapsa se nesmí nikde proříznout! Krok 3: Kapsu naplníme připravenou směsí - náplní a otvor klasicky zašijeme. Aby maso po upečení mělo pěkný tvar, svážeme ho potravinářským provázkem. Krok 4: Svázané maso přemístíme do pekáče. Důkladně potřeme směsí z hmoždíře, podlijeme trochou vody (cca 1 dl), přidáme 2 lžíce sádla. Můžeme přidat i zbytek kůže s masem, který nám zbyl z úpravy masa. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C, celkem 30 minut nepřikryté. Pak snížíme teplotu na 180 °C a pečeme 2 hodiny zakryté alobalem. Dopékáme nezakryté na 160 °C podle potřeby, cca 30 minut.
Maso v průběhu pečení poléváme výpekem a dle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou.

TIP: Rozdělení vepřového masa

Zveřejněno 13. 12. 2016

Poznámka autorky rozmarynaH

Studený upečený bok, nakrájený na plátky, je lákavé pohoštění nejen na Silvestra, ale i na rodinných oslavách.

Recept najdete na mých stránkách: http://www.varimesmarcelou.cz/veprove-maso/recept-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Silvestrovský plněný vepřový bok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3myr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Silvestrovský plněný vepřový bok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3myr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Marie Svarcova: Maruško, děkuji:-K

:-)<3:yes::yes::-K

drakoska:-K, mika59:-K, nanny:-K, Anna Kociková:-K. Všem posílám velké předvánoční díky:-K:-K

:-K:yes:

<3:-K:yes:

Líbí se mi recept i fotka..:yes::yes:;-)

:yes::yes:<3

Tématické fráze:
paprikový bok recept, vepřový bok, vepřový bok recepty, plneny veprovy bok, plněný vepřový bok recepty, vepřový bok s paprikou, vepřový bok recept, plněný bok, veprovy bok v paprice, recept na úpravu vepřového boku, silvestrovský bok alobalu, vepřový bok paprikovy, kapsa s veproveho boku, bok v celku, recept na paprikový bok, veprovy bok napaprice, bok v paprice, uprava veprovy bok, maso plnněný boku, vepřový paprikový bok

Suroviny:
bok vepřový bez kosti, maso hovězí mleté, bok uzený, plec vepřová, pepř mletý, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sůl, voda, vejce, česnek, sůl, rozmarýn sušený, koření oregáno sušené, feferonka, sůl hrubozrnná, med, sádlo, česnek, sádlo, vývar masový

Přidat fotografie receptu