Kyselica (polévka z Vlčnova)
Polévky z kysaného zelí jsou pestré obsahem surovin. Každá oblast má svého favorita. Vyzkoušejte recept pocházející ze slováckého Vlčnova. Patří do něho houby, které klasickou zelňačku mohou popostrčit i do vašich oblíbených pokrmu.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 165 kJ / 1 234 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,65 g |
Tuky | 94,85 g |
Vláknina | 11,40 g |
Cholesterol | 898 mg |
Sodík | 2,73 g |
Sůl | 6,78 g |
Sacharidy | 52,85 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kyselica (polévka z Vlčnova)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3m0R
Moje poznámka
Kyselica (polévka z Vlčnova)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3m0R
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 17 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
moravská kyselica,
zelová polévka,
moravská kyselica recept,
zelová polévka jako od babičky,
zelovka polévka recept,
polevka z kvaseneho zeli,
kyselica recept,
zelova polívka,
moravská kyselice,
cervena kyselica,
kyselica,
moravská kyseliv,
polska kyselica,
polefka kyselica,
bramborove kyselica o,
zelova polévka recept,
moravská kyselica polévka recept,
zelovka polévka,
valašská kyselica,
moravske kyselica
Suroviny:
zelí kysané,
brambory,
houby sušené,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
vejce,
sůl
Komentáře (39)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
www.youtube.com/watch?v=SQCM66PZ6Fc
Bez fazoli a masa, ale s kysanym zelim,vejcem a bramborem = Postni kyselica, nebo taky - "ne vzdy bylo maso v dome
Jako koreni stacil treba jenom kmin, zalezelo opravdu jen na gustu a asi taky na obsahu penezenky
Kromě toho vyčítat právě cathleen, že sem dává něco "nalezeného", je opravdu úsměvné!
Kuchařka (I. i II. díl) je koupená v Turistickém informačním centru v Kyjově, tak by možná bylo dobré se s protestem obrátit tam nebo přímo na vydavatele
www.tradicnivyrobek.cz/kucharka-tradicnich-pokrmu-na-slovacku-i/
A vůbec, proč tedy ten Váš "pravý" recept na kyselicu nepřidáte?
cathleen: Vy nepotřebujete zastání, zastání potřebovala "kyselica"
dajda: potom by čabajkou mohla být nazývaná kterákoliv klobáska,; asi cítíte, že to je hloupost
Kdyby bylo v názvu receptu jenom ta upřesňující lokalizace - Polévka z Vlčnova - určitě bych neměl důvod reagovat. Jakmile tam autorka dodala "Kyselica", jako obyvatel a pamětník jsem musel napsat, co jsem napsal v prvé reakci
Dajda, Merylas: díky za záskok
Takže se tak někde na Slovácku vařilo, je to recept našich babiček a Vy si můžete uvařit zase po svém. Proti gustu..... Přece když Vám nějaký recept nevyhovuje, tak ho můžete přejít a najít si jiný.
Já osobně zase nevím, proč by se nemohly do zelňačky dát brambory a musely dát fazole a jalovec.