Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 863 kJ / 206 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,82 g |
Tuky | 1,23 g |
Vláknina | 10,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 43 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 38,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zralá pevná rajčata omyjeme a pokrájíme na slabé plátky, které rozložíme na talíř. Pokud máme různé druhy rajčat, tím lépe a hotové carpaccio bude o to zajímavější a pohlednější.
Krok 2: Kostičku žervé nebo Lučiny dáme do hlubokého talíře, přidáme nastrouhaný česnek, drobně nasekané lístky bazalky (trochu bazalky necháme na dozdobení), osolíme, opepříme a dobře promícháme. Vytvoříme tužší hmotu, kterou nebudeme ničím (smetanou či mlékem) ředit, aby se následně vidličkou dobře odtrhávala na rajčata, kde z ní budeme tvořit jakési nepravidelné nočky, které carpaccio výborně ochutí.
Krok 3: Plátky rajčat pokapeme olejem, dozdobíme zbylou jemně nasekanou bazalkou a nočky z ochuceného žervé. Pokud chceme rajčata ještě osolit, uděláme tak těsně před podáváním. Carpaccio podáváme chladné, ale nikdy ho nepodáváme přímo z lednice, aby vynikla chuť rajčat. Podáváme ho samostatně jako svěží zdravou svačinu, občerstvení či večeři, kterou můžeme doplnit tmavým pečivem.
Zveřejněno 15. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Carpaccio z rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3g3r
Moje poznámka
Carpaccio z rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3g3r
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 1 hodinou
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 3 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 6 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 10 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí polévka
Kajkajak před 25 minutami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 30 minutami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 1 hodinou
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 1 hodinou
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 1 hodinou
Extra jablkový koláč
Eva_H před 1 hodinou
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 1 hodinou
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 3 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 4 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 4 hodinami
Tématické fráze:
carpaccio z rajčat,
rajčata carpaccio,
rajčatové carpaccio,
karpačo z rajčat,
rajčatové carpacio,
carpacio z rajčat,
carpaco z rajčat,
rajcatove karpaco,
salát carpaccio z rajčat,
co z rajčat recepty,
carpaccio recept,
carpaccio,
recept ze zeleniny carpacio,
co je carpaccio,
karpaco z cerveny repy wikipedie,
rajčatovécarpacio,
carpaccio z pečených rajčat,
crpaccio z rajčat,
carpáčcio rajča,
carpaccio s rajče
Suroviny:
rajče,
sýr žervé,
bazalka čerstvá,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový
Komentáře (6)
Jj, vím co píše wiki
A víte kdo píše wiki
Stačí ale učinit úkrok ke zdroji ze země původu jídla a vypadá to trošku jinak (přeloženo překladačem):https://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=it&...
Já se držím původního rcp a i kdyby Zdenda P. napsal, že pokrájený tuřín je carpaccio, tak mi stejně nelze chovati se jinak, než držeti se svého motta z profilu
To ale nemění nic na zde zavedené a praktikované úchylce, že název receptu je plně v gesci autora, byť by šlo třeba o italský název na profláklý salát z rajčat a českých sýrů
No a z komentářů opět sama vidíte, že "Každý obraz si svého kupce najde"