Perníčky - měkké bez čekání
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. S tímto receptem ale budou perníčky měkké ihned.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 213 kJ / 5 787 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,79 g |
Tuky | 143,48 g |
Vláknina | 40,90 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 5,47 g |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 974,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v lednici odležet do druhého dne.
Krok 2: Těsto vyválíme, vykrajujeme z něj různé tvary, které ukládáme na plech vyložený papírem na pečení.
Krok 3: Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme zhruba 8 minut, abychom je nevysušili a perníčky neztvrdly.
Krok 4: Po vytažení z trouby můžeme perníčky potírat rozšlehaným bílkem, aby se leskly.
Krok 5: Můžeme je zdobit bílkovou polevou nebo slepovat marmeládou či krémem a polévat čokoládou.
Zveřejněno 27. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčky - měkké bez čekání
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kZ8K
Moje poznámka
Perníčky - měkké bez čekání
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kZ8K
Nejnovější recepty
Wrapy ze strouhané zeleniny
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 20 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno 27. 7. 2025 07:51:48
Domácí Mila oplatky
Přidáno 27. 7. 2025 05:01:03
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Třešňovo - tvarohová zmrzlina s čokoládou a kokosem
eliska1947 před 21 minutami
Sekaná
Makysek0310 před 47 minutami
Brokolicové karbanátky
p.breuova před 1 hodinou
Vídeňský bramborový salát
p.breuova před 1 hodinou
Hříbkové rizoto (Risotto ai funghi porcini)
kna323 před 3 hodinami
Koprová omáčka
Ivanka Rohacova před 4 hodinami
Extra rychlé lívance
Pecula před 4 hodinami
Lečo
Jiri_Vavra před 4 hodinami
Ratatouille
janatka před 5 hodinami
Wrapy ze strouhané zeleniny
janatka před 5 hodinami
Tématické fráze:
perničky recept,
mekke pernicky,
recept na perníčky,
perníčky,
perníčky měkké,
recept na měkké perníčky,
křehké perníčky,
recept perničky,
perníčky hned měkké,
čím pomazat perníčky,
mekke pernicky recept,
koření do perníčků,
měkké vánoční perníčky,
recept na perníčky hned měkké,
těsto na perníčky hned měkké,
jak změknou perníčky,
recept perníčky měkké,
perníčky bez sody,
perníky měkké,
luxusní perníčky
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
med,
tuk hera,
vejce,
kakao,
koření do perníku,
skořice,
soda jedlá,
bílek,
poleva bílková,
marmeláda,
krém,
čokoláda
Komentáře (118)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Posielam aj male odporúčanie, kde kupite velmi pekne vykrajovatka, určite potešia najmä tých najmenších
- www.kinekus.sk/katalog/product/38470-Vykrajovatka-sada-12kszvieratka/
Dnes upečeny 4 plechy perníčků
Zkrátím to
Pokud budete péci déle než 7 minut tak si na nich bez čekání tak akorát vylámete zuby
Z části upečen jeden plech, zbytek těsta je v lednici na zítra
***
V poslední době peču perníčky 3x do měsíce...
Neustále ve mně sílí přesvědčení, že větší vliv než složení těsta má na měkkost vzájemná kombinace TLOUŠŤKY korpusů, TEPLOTA pečení, DÉLKA pečení a ZPŮSOB skladování.
Ze stejného těsta dokážu perníčky měkké tak akorát, ale také tvrdé jako japonské vrhací hvězdice...
Těsto super, válení a vykrajování super....chuť perfektní
píšete že by mělo být těsto silnějí aby nebylo tvrdé.. jak asi silné by mělo být?
jj bodík taky už byl