Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 060 kJ / 731 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,62 g |
| Tuky | 59,33 g |
| Vláknina | 4,91 g |
| Cholesterol | 553 mg |
| Sodík | 1,38 g |
| Sůl | 3,44 g |
| Sacharidy | 23,87 g |
Postup přípravy
Ostatní připravená zelenina přijde až do masozeleninového vývaru , předem osmahnutá (orestovaná) viz další postup. Krok 2: Z libečku otrháme lístky a všechny tři bylinky nasekáme nadrobno. Promícháme.
Zatímco se vše vaří, připravíme ostatní. Do misky rozklepneme vejce, přidáme nastrouhané sýry, mouku, slaninu, přisolíme Aromatem a vmícháme polovinu nasekaných bylinek. Vytvoříme pevnou hmotu, ze které tvoříme malé knedlíčky, pokládáme zatím na tác. Krok 3: Očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kostky, kapustu na proužky, dát stranou. Pokud je už vařený morek, vyndáme ho, nasekáme a dáme na pánev s malým kouskem másla. Na něm lehce osmahneme nakrájenou zeleninu, mimo kapusty. Krok 4: Z polévky vyndáme všechno na velký talíř a do vařícího vývaru dáme osmahlou zeleninu a kapustu, jakmile začne vřít, přidáme knedlíčky a velmi zlehka zamícháme nebo počkáme, až nastane var a pak promícháme. Po 5-8 minutách vypneme. Po chvilce vmícháme druhou polovinu bylinek. Můžeme přidat kousek másla pro zjemnění.
Zveřejněno 11. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí polévka s knedlíčky sýrovoslaninovými
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M3OB
Moje poznámka
Hovězí polévka s knedlíčky sýrovoslaninovými
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M3OB
Nejnovější recepty
Cukroví s pistáciovým krémem zdobené pistáciemi
Přidáno před 2 hodinami
Ricottové knedlíčky s jahodami podle Jana Punčocháře
Přidáno před 3 hodinami
Dietní kuřecí prso s bramborovou kaší
Přidáno před 12 hodinami
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 19 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční perníčky s rumovou polevou podle Josefa Maršálka
veronika_straka před 52 minutami
Nadýchaný císařský trhanec - Kaiserschmarren
Modemo před 53 minutami
Jablečné lívance
oldlhot před 1 hodinou
Šťavnatá vepřová pečeně
bobnak před 1 hodinou
Perníkové kuličky s ořechy
Panova před 2 hodinami
Vosí hnízda
Luentynka před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Luentynka před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Patriktesar před 5 hodinami
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 13 hodinami
Suroviny:
maso na polévku,
petrželka kořenová,
mrkev,
pórek,
kapusta,
celer,
květák,
česnek,
libeček,
petrželka,
pažitka,
bujón hovězí,
pepř,
koření nové koření,
vejce,
sýr grana padano,
mouka celozrnná žitná,
mouka polohrubá,
slanina,
vegeta,
máslo
Komentáře (10)
Jdu na wiki kouknout na pórek
No, snad jen: na rozdíl od žížaly (zizala: snad promine
Jestli tomu rozumím - tak do vývaru dáme půlku toho kousku celeru, jednu mrkev ze dvou, košťály z kapusty, květáku, kousek bílé části pórku....no a pak do pánvičky najemno druhou půlku celeru, druhou mrkev, růžičky květáku ev. brokolice, zbytek pórku...no a listy kapusty pak jak dále píšeš
Je to tak?