Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 060 kJ / 731 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,62 g |
Tuky | 59,33 g |
Vláknina | 4,91 g |
Cholesterol | 553 mg |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 3,44 g |
Sacharidy | 23,87 g |
Postup přípravy
Ostatní připravená zelenina přijde až do masozeleninového vývaru , předem osmahnutá (orestovaná) viz další postup. Krok 2: Z libečku otrháme lístky a všechny tři bylinky nasekáme nadrobno. Promícháme.
Zatímco se vše vaří, připravíme ostatní. Do misky rozklepneme vejce, přidáme nastrouhané sýry, mouku, slaninu, přisolíme Aromatem a vmícháme polovinu nasekaných bylinek. Vytvoříme pevnou hmotu, ze které tvoříme malé knedlíčky, pokládáme zatím na tác. Krok 3: Očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kostky, kapustu na proužky, dát stranou. Pokud je už vařený morek, vyndáme ho, nasekáme a dáme na pánev s malým kouskem másla. Na něm lehce osmahneme nakrájenou zeleninu, mimo kapusty. Krok 4: Z polévky vyndáme všechno na velký talíř a do vařícího vývaru dáme osmahlou zeleninu a kapustu, jakmile začne vřít, přidáme knedlíčky a velmi zlehka zamícháme nebo počkáme, až nastane var a pak promícháme. Po 5-8 minutách vypneme. Po chvilce vmícháme druhou polovinu bylinek. Můžeme přidat kousek másla pro zjemnění.
Zveřejněno 11. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí polévka s knedlíčky sýrovoslaninovými
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M3OB
Moje poznámka
Hovězí polévka s knedlíčky sýrovoslaninovými
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M3OB
Nejnovější recepty
Kvašené zelí
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
Přidáno před 20 hodinami
Pečený holandský řízek
Přidáno 13. 9. 2025 21:36:51
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno 13. 9. 2025 15:01:03
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno 13. 9. 2025 14:08:09
Čalamáda
Přidáno 13. 9. 2025 14:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Kajkajak před 8 hodinami
Švestkové buchty z kynutého těsta
mrazule před 9 hodinami
Škvarečky z bedel
lukadu před 10 hodinami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
xlindadivis před 10 hodinami
Vepřové na kmíně
Zbynek Hladik před 11 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 12 hodinami
Nebe v hubě
Kookina před 12 hodinami
Domácí kečup
Fitulka před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč
maminka Machulka před 13 hodinami
Hovězí kližka na česneku a majoránce
kimil před 13 hodinami
Suroviny:
maso na polévku,
petrželka kořenová,
mrkev,
pórek,
kapusta,
celer,
květák,
česnek,
libeček,
petrželka,
pažitka,
bujón hovězí,
pepř,
koření nové koření,
vejce,
sýr grana padano,
mouka celozrnná žitná,
mouka polohrubá,
slanina,
vegeta,
máslo
Komentáře (10)
Jdu na wiki kouknout na pórek
No, snad jen: na rozdíl od žížaly (zizala: snad promine
Jestli tomu rozumím - tak do vývaru dáme půlku toho kousku celeru, jednu mrkev ze dvou, košťály z kapusty, květáku, kousek bílé části pórku....no a pak do pánvičky najemno druhou půlku celeru, druhou mrkev, růžičky květáku ev. brokolice, zbytek pórku...no a listy kapusty pak jak dále píšeš
Je to tak?