Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 060 kJ / 731 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,62 g |
Tuky | 59,33 g |
Vláknina | 4,91 g |
Cholesterol | 553 mg |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 3,44 g |
Sacharidy | 23,87 g |
Postup přípravy
Ostatní připravená zelenina přijde až do masozeleninového vývaru , předem osmahnutá (orestovaná) viz další postup. Krok 2: Z libečku otrháme lístky a všechny tři bylinky nasekáme nadrobno. Promícháme.
Zatímco se vše vaří, připravíme ostatní. Do misky rozklepneme vejce, přidáme nastrouhané sýry, mouku, slaninu, přisolíme Aromatem a vmícháme polovinu nasekaných bylinek. Vytvoříme pevnou hmotu, ze které tvoříme malé knedlíčky, pokládáme zatím na tác. Krok 3: Očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kostky, kapustu na proužky, dát stranou. Pokud je už vařený morek, vyndáme ho, nasekáme a dáme na pánev s malým kouskem másla. Na něm lehce osmahneme nakrájenou zeleninu, mimo kapusty. Krok 4: Z polévky vyndáme všechno na velký talíř a do vařícího vývaru dáme osmahlou zeleninu a kapustu, jakmile začne vřít, přidáme knedlíčky a velmi zlehka zamícháme nebo počkáme, až nastane var a pak promícháme. Po 5-8 minutách vypneme. Po chvilce vmícháme druhou polovinu bylinek. Můžeme přidat kousek másla pro zjemnění.
Zveřejněno 11. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí polévka s knedlíčky sýrovoslaninovými
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M3OB
Moje poznámka
Hovězí polévka s knedlíčky sýrovoslaninovými
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M3OB
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 8 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 9 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 9 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 9 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 4 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 6 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 6 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 6 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 7 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 8 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 9 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 10 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 10 hodinami
Ostružinové poháry
Alena445 před 11 hodinami
Suroviny:
maso na polévku,
petrželka kořenová,
mrkev,
pórek,
kapusta,
celer,
květák,
česnek,
libeček,
petrželka,
pažitka,
bujón hovězí,
pepř,
koření nové koření,
vejce,
sýr grana padano,
mouka celozrnná žitná,
mouka polohrubá,
slanina,
vegeta,
máslo
Komentáře (10)
Jdu na wiki kouknout na pórek
No, snad jen: na rozdíl od žížaly (zizala: snad promine
Jestli tomu rozumím - tak do vývaru dáme půlku toho kousku celeru, jednu mrkev ze dvou, košťály z kapusty, květáku, kousek bílé části pórku....no a pak do pánvičky najemno druhou půlku celeru, druhou mrkev, růžičky květáku ev. brokolice, zbytek pórku...no a listy kapusty pak jak dále píšeš
Je to tak?