Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 410 kJ / 2 966 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,87 g |
Tuky | 85,86 g |
Vláknina | 28,38 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 9,07 g |
Sůl | 22,55 g |
Sacharidy | 428,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto.
Krok 2: Hotové těsto vyjmeme, propracujeme a vyválíme na placku, která má jeden kraj silnější, druhý kraj vyválíme víc natenko.
Krok 3: Nádivku rozetřeme na placku tak, že silnější okraj zůstane prázdný, čistý. Podle chuti dáme zelí a celé pokapeme kečupem.
Krok 4: Zavineme a ve formě z pekárny necháme nakynout, pak posypeme hrubě strouhaným sýrem a upečeme. (Program Pečení, kvůli kůrky jsem přidávala asi 10 minut - chleba je docela veliký.)
Krok 5: Nádivka: Na oleji osmahneme krájenou cibuli, pak i maso a ke konci přidáme nudličky brambor, Maggi a vše spolu dosmažíme. Do prochladlého vmícháme vejce.
Zveřejněno 18. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlebový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/32ZR
Moje poznámka
Chlebový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/32ZR
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 11 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 13 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 14 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí koprová omáčka
majka-24 před 19 minutami
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 13 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 13 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 14 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 14 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 15 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 15 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 16 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 16 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 17 hodinami
Tématické fráze:
chlebová nádivka,
domácí pekárka,
domácí pekárka recepty,
nádivka v pekárně,
závin z chlebového těsta,
chlebový štrudl,
chlebovy zavin zelí,
pekarna gorenje recepty,
recepty na chlebovy dort,
chlebová placka pekárně,
chlebová placka,
recepty domácí pekárka,
obyč. chleba z domácí pekárny,
závin ve ve formě,
chleba koupena smes,
nádivka z žitné mouky,
nádivka v domácí pekárně,
pekarka recepty,
závin z tvrdého chleva,
jaj se to dělá
Suroviny:
voda,
cukr,
droždí,
olej,
kmín drcený,
ocet,
sůl,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
maso mleté,
brambory,
olej,
maggi,
pepř mletý,
vejce,
cibule,
zelí kysané,
kečup sladký,
sýr tvrdý
Komentáře (26)
Při použití směsi bych jen doporučila přidat ždibec živého droždí, stávalo se mi, že jsem koupila směs a ona nechtěla kynout...
Všem děkuju za krásné pochvaly i bodíky
Díky za recept.