Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 459 kJ / 827 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,78 g |
Tuky | 55,30 g |
Vláknina | 26,29 g |
Cholesterol | 167 mg |
Sodík | 527 mg |
Sůl | 1,19 g |
Sacharidy | 53,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu a zazvor ocistime a nakrajime na male kousky. Cibuli nasekame nadrobno. Do hrnce dame maslo a vhodime kostku cukru. Nechame zkaramelizovat a pote pridame cibuli, hrebicek, cely pepr, zazvor a cca 1-2 minuty restujeme.
Krok 2: Pote pridame korenovou zeleninu, bobkove listy, citronovou kuru a snitku tymianu, zalijeme teplym vinnym octem a vyvarem. Prikryjeme poklickou a za obcasneho michani varime do zmeknuti zeleniny. Ocet v zadnem pripade nevynechavame, doda omacce jeji charakteristickou chut a usnadni dalsi dochucovani.
Krok 3: Po uvareni zeleniny jsou dve moznosti. Bud vse propasirujeme pres jemne sitko nebo odstranime veskere koreni a zbytek rozmixujeme na hladkou kasi. Pri druhe variante nebude omacka uplne hladka a tekuta, ale bude mit vyraznejsi chut.
Krok 4: Propasirovanou nebo rozmixovanou zeleninu vlijeme zpet do kastrolu a za staleho michani vlijeme smetanu, pripadne dochutime soli a par kapkami citronu. Podavame s knedliky a muzeme ozdobit brusinkami, citronem a slehackou. Jako vegetarian podavam s pecenym bilym tofu namarinovanem v sojove omacce.
Zveřejněno 14. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková omáčka trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nR6Y
Moje poznámka
Svíčková omáčka trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nR6Y
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 5 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 5 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 5 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 6 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 6 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 6 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 7 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 7 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 7 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 7 hodinami
Tématické fráze:
svickova,
svíčková omáčka,
svíčková omáčka v troubě,
svíčková omáčka recept,
svickova recept,
pečená svíčková omáčka,
svíčková omá,
vegan svíčková,
jak ozdobit svíčkovou,
svickov,
svíčková omáčka pečená,
svíčková s tofu,
tofu svickova,
tofu jako svickova,
svíčková z tofu,
hořká svíčková omáčka,
recepty svičková,
svíčková omáčka pečená v troubě,
omáčka svíčková,
svickova zazvor
Suroviny:
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
ocet vinný,
vývar,
máslo,
sůl,
smetana,
koření hřebíček,
pepř celý,
bobkový list,
zázvor čerstvý,
tymián čerstvý,
cukr,
citron
Komentáře (5)