Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička pod hraškovou peřinkou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 150 kJ /
514 kcal
Bílkoviny25,18 g
Tuky15,12 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 597 mg
Sůl2,16 g
Sacharidy64,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, dáme do misky spolu s plátky česneku, celé zalijeme olejem a necháme do druhého dne přikryté marinovat. Poté oškrábneme z krkovičky přilepený česnek a na česnekovém oleji z naložení zprudka orestujeme. Krok 2: Orestovanou krkovici dáme do pekáčku, podlijeme do ¾ vodou, přidáme Masox a přikryté pečeme cca 20 minut. Česnekové plátky osmažíme dorůžova na zbytku česnekového oleje a dáme na papírovou utěrku. Krok 3: Hrašku smícháme s vodou na řidší kašičku a za stálého míchání provaříme jako bešamel – vodu postupně doplňujeme podle toho, jak směs houstne. Konečná konzistence by měla být jako hustý krém. Směs necháme lehce vychladnout, vmícháme hořčici a žloutek a podle chuti osolíme. Krok 4: Z bílku a trochy soli vyšleháme tuhý sníh. Krok 5: Na upečené měkké plátky masa dáme vrstvu hrašky, na ni trochu sněhu a krátce zapečeme na 250°C – do zrůžovění sněhu. Krok 6: Při servírování posypeme hraškovo-sněhovou peřinku křupaným česnekem.

Zveřejněno 15. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička pod hraškovou peřinkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LPXr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička pod hraškovou peřinkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LPXr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ivčo,mňam:-p:-p:-p

:-)Já mám hlad:-Oa tady takové nadělení:-*príma recept:-p+5:yes:a krásné fotky:-K

chocolade, já se nezlobím ;-), jen beru, že ne pro každého je práce s compem každodenní chleba :-)

Ivo,to je ale pořádná duchna.:yes: Nezbylo,že ne?:-p:-p:yes:

chocolate 15. 2. 2011 20:08
Ivo, doufám, že mi promineš..holky stačí hodit do vyhledavače výraz a vyjede vám hafo odkazů;-).

Jenny, v pohodě, ráda poradím ;-)

Isahu dík,--chocolate:nemůžu taky vědět všecko,když jsem tady,tak pro také blbce jako já,to má byt vysvětlené...och bože...

chocolate, každý v tom neumí chodit, popravdě, já taky moc ne.Google mi moc nepomůže, když hrašku neseženu tady.;-)
Jo, Ivo, mimochodem...PLUS..:-D:-D:-D

chocolate 15. 2. 2011 19:52
Hraška je směs na obalování atd...
Jenny, co takhle použít Google?

Jenny, jukni na http://www.ceria.cz/, tam se o ní dočteš poměrně dost ;-) já jsem ji koupila na farmářských trzích :-)

:-?co je to hraška:-?vypadá to hezky:yes:;-)

Tématické fráze:
bešamel z hrašky, jak marinovat maso, plátky z krkovičky, recepty na krkovíčku, veprova krkovice pod perinkou, kotleta pod sněhovou peřinou, krkovička a bešamel, krkovice pod perinkou, recept z vepřové krkovičky, vareni recepty peceme krkovicku, vepřové kotlety v hořčici s porkem, vepřové kotlety v hořčici s porkem

Suroviny:
krkovice vepřová, česnek, olej, sůl, masox, hraška, voda, vejce, hořčice

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu