Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachovka s párkem a hráškem

Hrachová polévka s párkem, kořenovou zeleninou a zeleným hráškem voní po majoránce a česneku. Hustá polévka, která s kouskem pečiva zastane i hlavní chod. Polévku podávejte horkou a dle chuti doplňte opečenými krutonky.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janek53 janek53

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min + 8 hodin máčení hrachu

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava, + 8 hodin máčení hrachu)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 080 kJ /
1 453 kcal
Bílkoviny85,98 g
Tuky46,53 g
Vláknina40,78 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 1,55 g
Sůl3,57 g
Sacharidy153,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrách s předstihem namočíme do studené vody alespoň na 8 hodin. Krok 2: Namočený hrách slijeme a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu. Přidáme očištěnou zeleninu. Vaříme do změknutí hrachu asi 30-40 minut. Poté zeleninu vyjmeme a hrách rozmixujeme do hladka. Krok 3: Dle potřeby naředíme vodou nebo vývarem a přidáme na kostičky nakrájenou vařenou zeleninu. Vsypeme zelený hrášek, utřený česnek a párky nakrájené na kolečka. Podle chuti přidáme majoránku, osolíme a opepříme. Přidáme lžíci oleje. Necháme krátce povařit. Krok 4: Servírujeme horké například s opečenými krutonky.

TIP: Jak připravit hrachovou kaši

Zveřejněno 19. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachovka s párkem a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/02qy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachovka s párkem a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/02qy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hrachová kaše z mraženého hrášku, hrachovka ze zeleneho hrachu, hrách na husto, recept hrách na husto, hrachová kaše ze zeleného hrašku, hracova polevka, mražený hrách, hrášek s párkem, hrachovka z mrazeneho hrachu, hrachová polévka s párkem, zelený hrách recepty, hrachova kase mrazeny hrasek, jak dlouho máčet hrach, hrachovka z čerstvého hrachu, hrachovka, hrachovka na husto, recepty na cerstvy hrach, máčení hrachu, mražený hrách recepty, hrách mražený

Suroviny:
hrách, celer, mrkev, petržel, párky, maso uzené, česnek, olej olivový, hrášek, sůl, pepř mletý, majoránka

Přidat fotografie receptu