Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jihočeský kynutý koláč

Kynutý ovocný koláč na plech můžete péct celou sezonu od pozdního jara až do podzimu. Pokaždé na něj najdete právě dozrávající ovoce. Recept na těsto je psaný pro domácí pekárnu, ale půjde vyrobit i v robotu nebo ručně.

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava)

3. 9. 2011 20:09

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 557 kJ / 3 479 kcal
Bílkoviny65,23 g
Tuky113,75 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 718 mg
Sodík 552 mg
Sůl1,27 g
Sacharidy539,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Koláč mám z mé kuchařky, je to rodinný recept, už po babičce. Koláč je krásně vlhký, je nadýchaný a moc dobrý! Na ovoci nešetřete, dejte ho co nejvíc!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Stapeli

15. 3. 2024 20:53

Skvělý koláč. Dělala jsem do koláčové formy z poloviční dávky. Použila jsem HODNĚ mražených borůvek a je úžasnej. Moc děkuju a brzy zkusím i s jiným ovocem. Parádní těsto.<3

PetrickaMot

20. 9. 2023 09:11

Musím říct že koláč je výborný a to i ve variantě vegan. Bez žloutků, s rostlinným mlékem a rostlinným máslem (vše z důvodu alergie).

AnnaP4

29. 7. 2023 21:21

Výborný recept, vynikající výsledek děkuji.

Marcela Kecka

28. 7. 2023 18:40

Poslední komentář je můj, co k tomu dodat. K receptu jsem se vrátila po roce, těsto úžasné. Letos rovnou z dvojité dávky, jeden plech tvaroh s borůvkami a druhý samotné borůvky. Jestli si vzpomenu než se po něm zapráší, přidám i foto. :-Q :-D

Marcela Kecka

25. 3. 2023 18:22

Už je v troubě... A krásně voní. :-8 S těstem se opravdu výborně pracuje. ;-) Ještě jsem na těsto natřela tvaroh a na to švestky a posypku. Potom přidám snad i foto.

markapone333

13. 2. 2022 11:10

Výborné:-):-):-):-):-):-)

Stanislaw

11. 9. 2021 06:42

Jaké rozměry má klasický plech?
Kolik ℃ představuje „vyhřátá trouba na střední teplotu“?

Marcela79

6. 9. 2021 17:31

Luxusní těsto. Jak chuťově, tak na práci. Uloženo do oblíbených. Moc děkuji za recept. Právě jdu dělat další s tvarohem a švestkami. :-)

mysaci

9. 7. 2020 10:49

Moc děkuji za recept, koláč je úžasný, určitě budu péct znova. A šlo to i bez pekárny :-):yes:

JanaJanicka

17. 4. 2020 21:38

Vynikající koláč, jen u zmrlého ovoce jsem musela malinko prodloužit dobu pečení ale luxus. U totoho receptu zůstanu. :yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

20. 8. 2014 21:20

Minuša:Minušo, děkuji za chválu, potěší to:-K;-) a já mám radost, že chutnal a chutná:yes:

Minuša

20. 8. 2014 21:02

Výborný recept!!! Pekla jsem ho podle tohoto receptu již několikrát a musím říct, že lepší recept na kynutý koláč jsem ještě neměla. Navíc je toto množství těsta právě na jeden plech,u jiných receptů jsem vždy řešila co dělat se trochou těsta které zbylo.

danik83

21. 7. 2013 00:52

ahojky . děkuji za přijetí a opravdu tento recept je boží :-)) :-)) dneska sem ho opět dělala na zítřek :-))ke kávě :-)) a pro úspěch z dvojté dávky :-)). akorát sem si koupila moc kvasnic :-)) tka to musím nějak líp vypočítat jak tam přidat zbývajicí gramaže jelikož doma sem zjistila že na jednom sáčku je 10g a ty co mám odzkoušené sou po 7g :-) tak asi tam dám celý obsah a dám o skoro polovinu všeho navíc co myslíte? muže to tak být? a u toho čerstvého je to prosím jak ? s tím množstvím píšete že 30g je červtvého ale když je to baleno po 42 g tak je to skoro taky o půlku ingrediencí navíc? mám ztaím v tomto chaos :-)) :-)). příště musím líp číst :-)) ať to mám přesné podle totoho :-)) . děkuji za radu :-). :-)

Bibinka Bibinka

15. 7. 2013 13:50

danik83: Dani, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového a dalšího člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-):-K
Jsem moc ráda, že jsi poprvé kynuté těsto bravůrně zvládla a díky, že jsi si ho vybrala:yes:

jarka skrobaková: Jaruško díky, ale tady jsou daleko větší kabrňačky přes sladké dobroty a k těm se nemohu vůbec řadit;-)

jarka skrobakova

15. 7. 2013 13:23

To je nádherný koláč Jani Ty jsi úžasná :yes::yes::-K;-):-p:-p:-p:-p mám uloženo ;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynuty kolac na plech kynutý koláč ze suseneho drozdi kynutý koláč kynutý koláč s broskvemi koláč ze sušeného droždí kynuty broskvový koláč kynuté koláče ze sušeného droždí recept na kynutý koláč kynuté koláče na plech kynuté koláče kynutý koláč s s broskvemi kolač sušene droždi koláče ze sušeného droždí kynutí koláč kynuty kolac s drobenkou švestkový koláč ze sušeného droždí kynuté koláč s broskvemi táč s broskvemi kynute kolacky ze suseneho drozdi kynutý koláč se sušeného droždí

Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, cukr krupice, mléko, máslo, žloutek, droždí sušené, sůl, kůra citronová, zázvor, mouka hrubá, máslo, cukr moučkový, skořice, ovoce, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Jihočeský kynutý koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJw1