Tlačenka
Domácí tlačenka nemusí být výsadou vesnických zabijaček. Suroviny se dají lehce sehnat v každém řeznictví, přidáte svoji práci a podle chuti si také výrobek dochutíte. Až poprvé zakrojíte, bude vám líto jen to, že jste ji nezkusili připravit už dávno.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 114 kJ / 266 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,71 g |
Tuky | 3,44 g |
Vláknina | 20,27 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,06 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 44,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koleno očistíme, vložíme do papiňáku spolu s očištěnými nožičkami, přidáme koření, kromě majoránky a zalijeme vodou. Vaříme do měkka zhruba 40 minut a pak necháme „dojít“ (v klasickém hrnci to bude trvat déle).
Krok 2: Obereme maso, nakrájíme ho na větší kousky, kůži i z nožiček semeleme na jemno a vložíme do hrnce spolu s masem a zalijeme scezeným vývarem.
Krok 3: Přidáme najemno nakrájenou cibuli, rozemnutou majoránku a ocet. Povaříme tak, abychom měli hustou směs (redukujeme) a plníme do připravených umělých střev.
Krok 4: Pevně svážeme a dáme vychladit. V průběhu otáčíme, aby si kousky masa „nesedly“ na dno.
Krok 5: Druhý den můžeme servírovat.
Zveřejněno 13. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tlačenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1p9G
Moje poznámka
Tlačenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1p9G
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Muffiny z rýžové mouky
Přidáno před 4 hodinami
Kynuté knedlíky s mirabelkovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 12 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 16 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno 27. 8. 2025 21:20:23
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí česneková pomazánka
supportorlik před 15 minutami
Cuketové koblihy
Bretik před 1 hodinou
Cuketová omáčka na špagety
Angel8 před 2 hodinami
Bramborový chleba III.
HanaS92 před 2 hodinami
Krémová pórková polévka
TondaS před 3 hodinami
Masové knedlíčky v houbové omáčce
Sahula před 3 hodinami
Pikantní špagety s hlívou ústřičnou
Sahula před 3 hodinami
Dračí špízy s hlívou ústřičnou
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na paprikách s hlívou ústřičnou
Sahula před 3 hodinami
Tématické fráze:
tlačenka,
tlačenka recept,
poctivá domácí tlačenka,
recept na tlacenku,
domácí libová tlačenka recept,
zabijačková tlačenka,
recept tlacenka,
jak dlouho vydrží tlačenka,
tlačenka recepty,
jak servírovat tlačenku,
jednoduchá tlačenka,
recepty na tlacenku,
suroviny na tlačenku,
jak se děla tlačenka,
jak dlouho vydrží tlačenka v lednici,
jednoduchá domácí tlačenka,
recepty tlačenka,
libová tlačenka,
recept na jednoduchou domácí tlačenku,
recepty domácí zabijačka tlačenka
Suroviny:
koleno vepřové,
plec vepřová,
nožička vepřová,
voda,
cibule,
sůl,
ocet,
česnek,
pepř mletý,
bobkový list,
koření nové koření mleté,
majoránka sušená
Komentáře (19)
Libová tlačenka?
No, tak to je ta nejsprávnější tlačenka na smažení v trojobalu
Tlačenka je opravdu nádherná