Perníčky, které jsou hned měkké
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 204 kJ / 2 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,30 g |
Tuky | 70,95 g |
Vláknina | 12,10 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 495,27 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.
Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.
Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 4. 2010 20:40
Jano - už tady na topkách asi nejsi, ale jestli si to čteš,tak přijmi velký dík za recept. Děti odrostly, tak už jsem dlouho nepekla perníčky, ale tyto jsem včera dělala narychlo pro kluky do práce a měla jsem úspěch Vůbec se nerozlezly, což se mi kdysi stávalo, jen jsem si zde našla špatný recept na zdobení a než jsem zahustila cukrem, bylo po boji,. - viz foto11
2. 4. 2010 12:38
Teď jsme dopekli s dvouletým synem, který hned zbaštil pět kousků.Perníčky jsou super, krásně měkké a přitom křupavé. Těsto se nelepí, netrhá, díky Jani a pozdravujte kamarádku Andreu.
28. 3. 2010 13:56
Teda já kompletní kuchařský antitalent jsem zkusila tyto perníčky a naprosto úžasný. Ačkli jednoduchý tak strašně dobrý, doporučuji
22. 3. 2010 20:58
jsou výborné....rozpadají se na jazyku
22. 3. 2010 20:57
mě takové nepřipadají jsou divné
21. 3. 2010 18:25
jarmila.jt@seznam.czjarmila.jt@seznam.czDobrý den,dnes jsem pekla poprvé perníčky. Jsou opravdu ihned měkké. Děkuji za recept, je výborný!!
19. 3. 2010 16:13
Tyto pernicky jsem pekla na Vanoce i ted, fakt jsou vyborne - hned mekke, detem i manzelovi moc chutnaji (mne samozrejmne taky ), pristi tyden je budu pect i u nasich - , (pro velkej uspech )
5. 3. 2010 09:24
Včera jsem opět pekla tyhle perníčky. Zadělala jsem v DP - je to pohoda. Zdobit je ani nebudu, protože to nestihnu. Všem moc chutnají ...
16. 12. 2009 10:57
Dančičko, já si perníkové koření melu sama - hřebíček, anýz fenykl, badyán + mletá skořice
14. 12. 2009 09:56
Dámy, perníčky jsem pekla tento víkend - a musím říct, že jsem na sebe fakt pyšná...protože se opravdu povedly na 1s*** fotky přidám doufám večer Díky za tip... nicméně perníkové koření jsem nesehnala ani omylem - tak jsem část mouky nahradila perníkem na strouhání a 1/2 lžičkou kypřícího prášku do perníku Těsto je fakt skvělé Dávám bod!!!!
11. 12. 2009 21:33
dnes jsem pekla perníčky poprvé a určitě je budu péct podle tohoto receptu každý rok,jsou výborné a není na nich nic těžkého. Moc děkuju za recept!
11. 12. 2009 13:50
Dančičko, perníkové koření vyrábí mmj. Kotányi, na sáčku je název Medový perník a najdeš ho v obchodech mezi kořením, u kořenících směsí.
11. 12. 2009 13:45
Ahoj holky, a kde se shání perníkové koření? Asi to není to stejné jako kypřící prášek do perníku, co? Já nevím, kde ho zakoupit... Zítra se na ně chci vrhnout
11. 12. 2009 00:44
V minulém roce jsem si náhodou koupila časopis s tímto super receptem na měkké perníčky od Jany Zatloukalové, letos jsme s mamkou recept nemohly najít a upekly skoro podobné, důležité je hlavně to, aby v receptu byla jedlá soda ta dělá ty perníčky ihned měkké a dost medu, ale ty loňské od Jany Zatloukalové byly nejlepší, ještě jednou moc díky.Majka
30. 11. 2009 09:13
V pátek jsem pekla své oblíbené klasické perníčky http://www.toprecepty.cz/recept/3092-pernicky-zdob..., které se potřebují rozležet. Kluci se skoro rozbrečeli, že je nemůžou jíst, takže jsem včera upekla tyto hned měkké perníčky a už je jich jen malý talířek . Myslím, že jsem je do vánoc nepekla naposledy . Jsou opravdu super a souhlasím se Světlanou - 8 min. na 160°C a nemají chybu.
btw - zadělala jsem je v DP.
btw - zadělala jsem je v DP.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 10 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 12 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 15 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 4 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 7 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 8 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 8 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 8 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 8 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 9 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 9 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková
Perníčky, které jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6xw
321 názorů