Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky, které jsou hned měkké

Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.

Hodnocení receptu je 5,0 (262×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 82 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení doba pečení 1 plechu

90 min (82 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení doba pečení 1 plechu)

25. 12. 2008 00:53

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie12 204 kJ / 2 917 kcal
Bílkoviny68,30 g
Tuky70,95 g
Vláknina12,10 g
Cholesterol 858 mg
Sodík 3,52 g
Sůl0,45 g
Sacharidy495,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.

Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.

Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jahoda jahoda

2. 4. 2010 20:40

Jano - už tady na topkách asi nejsi, ale jestli si to čteš,tak přijmi velký dík za recept. Děti odrostly, tak už jsem dlouho nepekla perníčky, ale tyto jsem včera dělala narychlo pro kluky do práce a měla jsem úspěch;-) Vůbec se nerozlezly, což se mi kdysi stávalo, jen jsem si zde našla špatný recept na zdobení a než jsem zahustila cukrem, bylo po boji:-D,. - viz foto:yes:11

evulinda

2. 4. 2010 12:38

Teď jsme dopekli s dvouletým synem, který hned zbaštil pět kousků.Perníčky jsou super, krásně měkké a přitom křupavé. Těsto se nelepí, netrhá, díky Jani a pozdravujte kamarádku Andreu.

Evča

28. 3. 2010 13:56

Teda já kompletní kuchařský antitalent jsem zkusila tyto perníčky a naprosto úžasný. Ačkli jednoduchý tak strašně dobrý, doporučuji :-)

anna

22. 3. 2010 20:58

jsou výborné....rozpadají se na jazyku:yes:

gábina

22. 3. 2010 20:57

:-((mě takové nepřipadají jsou divné

Jarmila

21. 3. 2010 18:25

jarmila.jt@seznam.czjarmila.jt@seznam.czDobrý den,dnes jsem pekla poprvé perníčky. Jsou opravdu ihned měkké. Děkuji za recept, je výborný!!:yes: :-))

filomena001

19. 3. 2010 16:13

Tyto pernicky jsem pekla na Vanoce i ted, fakt jsou vyborne - hned mekke, detem i manzelovi moc chutnaji (mne samozrejmne taky :-D), pristi tyden je budu pect i u nasich - ;-), (pro velkej uspech :-))) :yes::yes::yes:

Paprika Paprika

5. 3. 2010 09:24

Včera jsem opět pekla tyhle perníčky. Zadělala jsem v DP - je to pohoda. Zdobit je ani nebudu, protože to nestihnu. Všem moc chutnají ... :-D:-D:-D

Gabina

16. 12. 2009 10:57

Dančičko, já si perníkové koření melu sama - hřebíček, anýz fenykl, badyán + mletá skořice ;-)

dancicka dancicka

14. 12. 2009 09:56

Dámy, perníčky jsem pekla tento víkend - a musím říct, že jsem na sebe fakt pyšná...protože se opravdu povedly na 1s*** fotky přidám doufám večer :-8 Díky za tip... nicméně perníkové koření jsem nesehnala ani omylem - tak jsem část mouky nahradila perníkem na strouhání a 1/2 lžičkou kypřícího prášku do perníku :-) Těsto je fakt skvělé :yes: Dávám bod!!!!

Janina

11. 12. 2009 21:33

dnes jsem pekla perníčky poprvé a určitě je budu péct podle tohoto receptu každý rok,jsou výborné a není na nich nic těžkého. Moc děkuju za recept!:yes::yes::-)

zizala zizala (moderátorka)

11. 12. 2009 13:50

Dančičko, perníkové koření vyrábí mmj. Kotányi, na sáčku je název Medový perník a najdeš ho v obchodech mezi kořením, u kořenících směsí.

dancicka dancicka

11. 12. 2009 13:45

Ahoj holky, a kde se shání perníkové koření? Asi to není to stejné jako kypřící prášek do perníku, co? :-8 Já nevím, kde ho zakoupit... Zítra se na ně chci vrhnout :yes:

Majka

11. 12. 2009 00:44

V minulém roce jsem si náhodou koupila časopis s tímto super receptem na měkké perníčky od Jany Zatloukalové, letos jsme s mamkou recept nemohly najít a upekly skoro podobné, důležité je hlavně to, aby v receptu byla jedlá soda ta dělá ty perníčky ihned měkké a dost medu, ale ty loňské od Jany Zatloukalové byly nejlepší, ještě jednou moc díky.Majka

Paprika Paprika

30. 11. 2009 09:13

V pátek jsem pekla své oblíbené klasické perníčky http://www.toprecepty.cz/recept/3092-pernicky-zdob..., které se potřebují rozležet. Kluci se skoro rozbrečeli, že je nemůžou jíst, takže jsem včera upekla tyto hned měkké perníčky a už je jich jen malý talířek :-D:-D. Myslím, že jsem je do vánoc nepekla naposledy :-D:-D. Jsou opravdu super a souhlasím se Světlanou - 8 min. na 160°C a nemají chybu. :yes::yes::yes: ;-)
btw - zadělala jsem je v DP.;-)

1 19 20 21 22

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková

TopRecepty.cz

Perníčky, které jsou hned měkké

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6xw