Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 706 kJ / 886 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,36 g |
| Tuky | 24,22 g |
| Vláknina | 13,45 g |
| Cholesterol | 358 mg |
| Sodík | 342 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 32,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou plec nakrájíme na kostky (asi 3 x 3 cm).
Krok 2: V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zlatova, pak přidáme kostky masa, zamícháme, osolíme opepříme, vsypeme mletou papriku a kari, necháme provonět a zalijeme horkou vodou asi do 2/3 výšky masa.
Krok 3: Dusíme do poloměkka, pak jemně zahustíme moukou rozmíchanou s vodou (nesmí být husté! Spíš jako šťávička.), necháme asi 10 min. provařit, pak přidáme nakrájenou zeleninu a ještě asi 10 min. vaříme (maso nesmí být rozvařené a zelenina příliš měkká - bude se ještě tepelně upravovat).
Krok 4: Rýži orestujeme na oleji, zalijeme trochu horkou vodou, osolíme a za občasného míchání a podlévání dle potřeby dusíme do poloměkka, pak vmícháme bylinky nebo zelenou petrželku, podlijeme 1 dcl vína a dusíme, aby byla al dente (na skus).
Krok 5: Hotové ragů přendáme do pekáčku, jemně zakryjeme rýží(nepěchujeme, aby nám šťáva neprosákla na povrch), uprostřed rýže uděláme otvor aby pára měla kudy unikat, přiklopíme pokličkou a vložíme do předehřáté trouby na 200°C na 10 min., pak ztlumíne na 175°C a pečeme ještě asi 15min - na posledních 5 - 10 min. odklopíme.
Jídlo je krásně štavnaté a syté.
Jídlo je krásně štavnaté a syté.
Zveřejněno 25. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové ragů s rýžovou peřinkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BgLQ
Moje poznámka
Vepřové ragů s rýžovou peřinkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BgLQ
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 10 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 15 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Likérové špičky
Sahula před 2 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 2 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 2 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 2 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 3 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 3 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 4 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 4 hodinami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 4 hodinami
Tématické fráze:
domazlicke ragu,
ragů,
domažlické ragů recept,
vepřové ragú se zeleninou,
madarské ragú,
vepřové ragů na víně,
athénské ragú,
vepřová plec recepty,
vepřová plec s rýží,
vepř.ragů,
fazolové ragů,
domazlicke vepr.ragu,
vepřová plec ragu,
ragů z divočáka recept,
uzenarske ragu,
vepřové maso pod peřinkou,
uzenářské ragú pohlreich,
vepřova plec pohlreich,
ragu z veproveho masa,
vepřove plecko ragu
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
sůl,
pepř bílý mletý,
paprika sušená sladká,
koření kari,
olej,
rajče,
paprika čerstvá červená,
brokolice,
petrželka zelená,
mrkev,
cibulka zelená,
mouka hladká,
rýže,
bylinky,
sůl,
olej,
voda,
víno bílé suché
Komentáře (7)