Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hokaido kaše se švestkami a kokosem

Sladká dýňovo-švestková kaše je teplá, krémová a voňavá snídaně nebo svačina, která kombinuje jemně karamelizovanou šalotku, dužnatou dýni a švestky s kokosovými chipsy a kořením. Díky jogurtu je kaše vláčná a lehce osvěžující, ideální pro podzimní rána.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizalka zizalka

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie747 kJ /
179 kcal
Bílkoviny8,13 g
Tuky7,22 g
Vláknina4,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 19 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme šalotku, zasypeme cukrem a na mírném plameni zvolna restujeme 5-10 minut, dokud cibulka nezíská krásně zlatavou barvu. Krok 2: Dýni nakrájíme na drobné kostky, přidáme k šalotce a ze všech stran osmažíme. Zakápneme citronem, dostatečně podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme. Krok 3: Švestky vypeckujeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k dýni. Zasypeme rozinkami spolu s kokosem. Ochutíme skořicí, kurkumou a špetkou soli. Směs dusíme doměkka, průběžně promícháváme a podléváme dle potřeby. Krok 4: Když je dýně dostatečně měkká (vyzkoušíme vidličkou), přidáme jogurt, prohřejeme a případně dosladíme dle své chuti. Krok 5: Odstavíme z plamene a rozmixujeme ponorným mixérem na kaši. Ihned dusíme. Krok 6: Švestky závěr můžeme dozdobit dalšími rozinkami (nejlépe předem namočenými v rumu) a plátky sušeného kokosu.

TIP: Jak připravit dýni nasladko

Zveřejněno 27. 9. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hokaido kaše se švestkami a kokosem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pjm1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hokaido kaše se švestkami a kokosem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pjm1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vyzkoušeno :-) nedávala jsem šalotku, přidala jeden vanilkový cukr, více švestek a jablko, místo jogurtu (který jsem neměla) jsem dala mléko. Také by se asi dalo udělat to řidší a přidat na závěr vanilkový puding. Výsledná "hmota" je dobrá jako lehká sladká snídaně :-) ale ještě bych k tomu něco přikousla. Asi si k tomu ještě upeči jednoduchý piškot :-)

Super receptík :yes:

mysulka: děkuji :-K

Díky za komentáře :-K chuť je těžké jednoduše popsat... záleží jak moc kaši osladíte a taky na použitých švestkách, ale víceméně dominuje krémová lehce nasládlá dýňovo-kokosová chuť s dozvukem švestek a rozinek na konci... lépe to popsat bohužel neumím, ale bylo to moc dobré :-D

Hmm, zajímavé, ale taky si absolutně nepředstavím chuť :-)

Veľmi pekná a hlavne dobrá kaša, chutila by mi. Je to niečo na moje gusto. :yes:;-)

Toto si neumím vůbec představit,musela bych si to vyzkoušet,ale proč néé,nakonec to může být moc dobré:-*

vypadá to báječně:-K:yes::yes:

Tématické fráze:
hokaido recepty, sladka kase z dýně hokaido, bramborová kaše s rostlinnou smetanou recept, recept jogurt alpro, kaše z dýně hokaido, recept kolac z dyne hokaido se švestkami, dynovo pernikova kase

Suroviny:
cibule šalotka, máslo, cukr, dýně hokkaido, šťáva citronová, voda, švestky, rozinky, chipsy, skořice, kurkuma, sůl, jogurt rostlinný, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu