Cukrářské koblihy
Všechny recepty na koblihy se zdají být sejné, přece jen je vždy nějaká drobnost odliší. Toto těsto je zaděláno s hladké i hrubé mouky, voní po vanilce a rumu a plníme jej ještě před samotným kynutím koblih. Pak už jen smažíme.
Suroviny pro 1 dávka
Z tohoto množství je asi 25 koblížků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 688 kJ / 2 794 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,34 g |
| Tuky | 79,15 g |
| Vláknina | 18,36 g |
| Cholesterol | 653 mg |
| Sodík | 249 mg |
| Sůl | 0,59 g |
| Sacharidy | 420,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dáme droždí, lžíci cukru, 100 g mouky a 125 ml vlažného mléka (vše z již odvážených surovin) a zaděláme kvásek, který necháme zkynout.
Krok 2: Žloutky, zbylé mléko a cukr šleháme v parní lázni, až hmota zhoustne a je vlažná.
Krok 3: Pak přidáme vykynutý kvásek, zbytek mouky, špetku soli, rum a vlažný rozpuštěný tuk.
Krok 4: Vypracujeme hladké těsto, vykrájíme, naplníme oblíbenou marmeládou a teprve hotové je necháme asi 1 hodinu kynout.
Krok 5: Pak koblihy smažíme v mírně rozpáleném oleji z obou stran.
Zveřejněno 2. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cukrářské koblihy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2RoP
Moje poznámka
Cukrářské koblihy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2RoP
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 1 hodinou
Grinchův elixír
Přidáno před 16 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 4 minutami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 2 hodinami
Kapří hranolky
loing před 11 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 11 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 11 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 11 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 12 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 13 hodinami
Tématické fráze:
koblihy bez kynutí,
cukrářské recepty,
koblihy recept bez kynutí,
cukrářské droždí,
kobliha recept,
maminčiny recepty koblihy,
koblihy bez drozdi,
kvásek na koblihy,
koblihy bez rumu,
koblihy smažené,
cukrářské droždí recepty,
testo na koblihy,
recept na koblihy bez kynutí,
cukrářské koblížky,
maminčiny koblihy,
smažené kynuté šišky,
smažené šišky jako koblihy,
cukrářské receptury,
koblihy recepty,
kynuté koblihy
Suroviny:
mouka hladká,
mouka hrubá,
cukr,
žloutek,
droždí,
tuk,
mléko,
rum,
vanilka,
sůl,
marmeláda
Komentáře (6)
No po 3 hodinovém kynutí těsto nic moc ( přirovnala bych konzistenci k vánočním perníkům ) nedalo se s ním vůbec pracovat a ke kynutému těstu mělo daleko.