Silný slepičí vývar s nudlemi
Silný slepičí vývar s nudlemi je tradiční pokrm, který nabízí bohatou a intenzivní chuť díky dlouhému vaření kvalitního slepičího masa a čerstvé zeleniny. Tento vývar je nejen výživný, ale také dokonale zahřeje a potěší jemnými nudlemi.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 610 kJ / 146 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,03 g |
Tuky | 1,18 g |
Vláknina | 19,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 334 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 19,32 g |
Postup přípravy
Zavaříme uvařené, odcezené domácí nudle.
Zveřejněno 2. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Silný slepičí vývar s nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mWP9
Moje poznámka
Silný slepičí vývar s nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mWP9
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 7 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno 14. 6. 2025 15:01
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno 14. 6. 2025 14:02
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 18 minutami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 1 hodinou
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 3 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 4 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 4 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 5 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 5 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 6 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 6 hodinami
Tématické fráze:
slepičí vývar,
vývar ze slepice,
slepičí vývar recept,
domácí slepičí vývar,
slepičí polévka v tlakovém hrnci,
jak uvařit silný vývar,
slepičí vyvar v tlakovém hrnci,
silny vyvar,
nejlepší slepičí vývar,
slepičí vývar v pomalém hrnci,
jak uvařit slepičí vývar,
slepice vývar,
slepičí polévka v pomalem hrnci,
domácí slepicí polévka,
recept na slepici vyvar,
jak uvařit slepici,
recept slepičí vývar,
vývar slepičí,
slepci vyvar,
sleoičí vývar
Suroviny:
slepice,
cibule,
kurkuma,
pepř celý,
pepř čtyř barev,
mrkev,
celer,
hrášek,
petržel,
libeček,
petrželka,
nudle polévkové
Komentáře (11)
JÁ TÉTO POLÉVKY DĚLÁM VŽDY VEVĚTŠÍM MNOŽSTVÍ , (2 - 3 slepice nebo 4 skelety) podle mtoho jak jsem psal dole (kolem 10 litrů) a poto m ji zavařím do sklenic omniovek se závitem v mikrovlnce, uložím v tmavém a studeném sklepě. No a podle chuti si vyberu azi z deseti druhů polívek které tam mám. ,,toš teda tak,,
možete to napsat znovu, co jste svojim povídáním chtěla říct, neb je to nějak ..................?
TOŽ ANO
1. "Vše škrábu na talíři, nikoliv na jakémkoliv prkénku."
A proč? (na dřevě ne kvůliva úbytku tekutiny?? plast neuznáváte???
2. /strouhanka/ "Ty totiž nejsou tvrdé jako ze suchých rohlíků a nevysají zbylou tekutinu."
No, ta tekutina nikam nedrhne, že
3. Mezi pochoutkami postrádám konzumaci uvedené hmoty za syrova
Strašná dobrota je to
Játrové knedlíčky , to je také moje hoby.
Když kupuju játra, tak chci špičku, nikoliv tu část se žlučovýma kanálkama. (zkušení ví, že jsou hořké) Pokud je dělám z kuřecích, králíčích, tak je zchladím v mrazáku, pak se krásně škrábou na drobné kousky a hlavně lehce oddělují od kanálků. Na tyto čeká náš kocour. Vše škrábu na talíři, nikoliv na jakémkoliv prkénku. Zkušení ví proč.
Dám do misky, přidám vajíčko, (nebo podle množství dvě) sůl, pepř, majoránku (kterou rozetřu na jemný prášek v dlani), česnek. Česnek škrábu na keramickém škrabadle, neztratí št´ávu a nejsou zbytky jako v ručním lisu. Cibuli nedávám, neb si myslím, že by to zesládlo, a to nechci.
Dobře vidličkou promíchám a pak přidávám strouhanku z rohlíků. Ale tuto dělám pomocí robota z čerstvých rohlíků. Ty totiž nejsou tvrdé jako ze suchých rohlíků a nevysají zbylou tekutinu. Nechám aspoň půl hodinu v chladnu a potom dělám pomocí dvou lžiček takové nočky . Jsou stejné , jde to rychle a hlavně dobře utlačené, tak že se nerozpadnou.
Když toho udělám dost, tak zbytek dám do krabičky a do mrazáku na příště.
A jako níže píšete, mám také slabost, že ty játra mám jako jedinečnou pochoutku už od svých dětských let, kdy jsme dělávali zabíjačky, až jsem si přivodil mooooc velký cholesterol.
Ale zkuste ještě jako gurmánský zážitek. Jak máte té hmoty dost, přidejte o dvě vajíčka víc a zkuste to osmažit na horkém sádle, lehce zpěněné cibulce strochou drceného kmínu a pepře. Pokud vám to připomene vzdálenou chuť smazených hub, tak jste na tom přibližně jako já, neb si to dělám jako pochoutku.
,,TOŠ TAK ,,
Pepř a nové koření i bobkový list dávám do nerez sítka k tomu určené. Nemusím pak ,,kuki,, hledat a nebo když se dostanou nechtěne do talíře . Neškodil by jeden až dva stroučky česneku.
Domácí nudle, to je nejlepší volba a nebo takzvané drobení.
NUDLOVÉ TĚSTO NASTROUHAT NA HRUBÉM STRUHADLA, NECHAT ZASCHNOUT A PAK PŘIDÁM HNED DO VÝVARU.
Polévka se mi tak nezakalí.
Máme v tradici ještě dávat do této polévky játrové knedlíčky. ALE TY ŘÁDNÉ A VAŘENÉ ZASE PŘÍMO VE VÝVARU A NÉ NĚKDE MIMO. . Opět polévce přinesou vylepšení chutě.
Chybí mi tu takzvané droby, ty polévku dále více chuťově obohatí.
,,TOŠ TAK,,