Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 605 kJ / 1 101 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 150,66 g |
| Tuky | 10,68 g |
| Vláknina | 13,30 g |
| Cholesterol | 326 mg |
| Sodík | 828 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 35,10 g |
Postup přípravy
Špalík masa osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Krok 2: V hrnci, nejlépe litinovém, rozehřejeme olej a maso prudce ze všech stran opečeme. Vyndáme z hrnce a do zbylého oleje vhodíme cibuli nakrájenou na kostičky, osmahneme, vrátíme maso, přidáme i švestky opláchnuté horkou vodou, hřebíček, odložený stroužek česneku nakrájený na plátky a podlijeme vínem.
Necháme pomalu dusit na mírném ohni, občas zkontrolujeme a promícháme, je-li třeba, podlijeme trochou horké vody. Krok 3: Když je maso už opravdu měkké, vyjmeme ho z hrnce, vyndáme i hřebíčky, omáčku krátce projedeme ponorným mixérem a přimícháme zbytek šunky nakrájený na malé kousky. Necháme prohřát a vypneme.
Maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat.
Podáváme s bramborovými kroketami, noky nebo bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 15. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí ve švestkové omáčce s červeným vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JnWl
Moje poznámka
Hovězí ve švestkové omáčce s červeným vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JnWl
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slané palačinkové jednohubky
[email protected] před 9 minutami
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 11 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 11 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 12 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 12 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 14 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 16 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 18 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 18 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 18 hodinami
Tématické fráze:
hovězí se švestkovou omáčkou,
svestkova omacka s cervenym vinem,
svestkova omáčka s vinem,
omáčka z červeného vína,
hovězí na červeném víně se švestkami,
hovězí maso se švestkovou omáčkou,
hovězí maso na švestkové omáčce,
hovezi na se švestkami,
švestková omacka s hovězím masem,
hovězí se švestkami a červeným vínem,
svestkova omacka s hovezim,
maso na švestkové omáčce,
hovězí se švestkovou,
hovězí žebra se svestkovou omáčkou,
hovězí se švestkoviu,
hovězí maso se svestkami,
hovězí svestkova omacka,
hovězí s švestková omáčka,
hovězí švestkova omáčka recept,
líčka na červeném víně svestkove omacce
Suroviny:
maso hovězí,
šunka,
česnek,
cibule,
sůl,
pepř,
koření hřebíček,
švestky sušené,
víno červené suché,
mouka hladká,
olej
Komentáře (11)