Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Znojemské okurky z vychytávek

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Bartolotti

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 438 kJ /
1 300 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 64,04 g
Sůl160,00 g
Sacharidy325,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vody, octu, cukru, sacharinu, soli, bobkového listu, nového koření a pepře svaříme nálev a necháme zchladnout. Krok 2: Okurky opereme, očistíme mrkev, cibuli, kopr. Krok 3: Do čistých sklenic (750 ml) vsypeme 1 kávovou lžičku hořčičného semínka, 4-5 koleček mrkve, kolečka cibule. Naskládáme okurky, nahoru kopr. Krok 4: Do sklenic nalejeme vychladlý nálev a zavíčkujeme.
Zavařujeme na 80°C 20 minut.

Zveřejněno 3. 10. 2017

Poznámka autorky Bartolotti

Tento recept jsem získala z pořadu "Vychytávky Ládi Hrušky", údajně starý asi 90 let. Vyzkoušela jsem, porovnala s klasickým znojemským nálevem z okurek z obchodu. Je téměř totožný.

Můžete tímto způsobem nakládat vlastně všechno- květák (mírně předvařit), houby, zelí...

Já jsem udělala čalamádu (co dům dal i zahrada). Zítra přijde na řadu zelí. Tak uvidím, jak to dopadne. Čalamáda je výborná.

Konzumovat se může za 14 dnů.

Fotku nepřidávám, jsem s tím focením a odesláním na štíru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Znojemské okurky z vychytávek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QxMl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Znojemské okurky z vychytávek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QxMl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Okurky zavařeny, uvidíme jaké budou.

No tak jo:-) - asi to tak dělám ze zvyku:-D. Je fakt, že když se dá kousek křenu, zůstanou křupavé také. Údajně stejnou službu udělá prý i dubové listí.

Taky dávám cukerin (i trochu cukru:-)) ), protože okurky při použití umělého sladidla zůstávají více křupavé.

cathleen: u nás taktéž,nedávám cukerín spoustu let,jen si pamatuji,že děda dával,ale to se okurky ,teda sklenice vázaly celofánem a nesterilzovaly,ale on měl diabet.;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Mě v takových receptech děsí to množství cukerínu. Dělá to kdekdo, přitom je tady úžasný recept od cathleen pouze s cukrem na univerzální a lahodný nálev.

hospodyne:
Je to všechno o názoru. Já jsem jen chtěla předat recept, který se mně osvědčil. Je na každém jstli vyzkouší nebo ne.
bartolotti

Tématické fráze:
recept na znojemské okurky, americké okurky ládi hrušky, znojemské okurky recept, nálev na znojemské okurky, americke okurky recept, znojemské okurky podle ládi hrušky, nakladané okurky lada hruska, nálev na okurky s cukerinem, okurky podle ládi hrušky, recept lada hruska okurky, akládaé okurky s cukerinem, nakládání okurek s cukerinem a cukrem, znojemský nálev na okurky, znojemské okurky, nákládané okurky podle ládi hrušky, láďa hruška sladkokysele zeli, vychytávky ládi hrušky recepty nakladani okurek, znojemské okurky lada hruška, zavařené okurky podle ládi hrušky, lada hruška-nakladame okurky

Suroviny:
voda, ocet, cukr, sacharin, sůl, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, okurka čerstvá, mrkev, kopr, semínka hořčičná

Přidat fotografie receptu