Rychlokvašky pro dědu
Urodilo se vám hodně okurek a nestíháte je zpracovat. Máme pro vás recept na okurky rychlokvašky, kde využijete přerostlé kusy. Chuť je jemnější než u tradičních kvašáků a příprava nezabere mnoho času.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 239 kJ / 535 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,40 g |
| Tuky | 5,05 g |
| Vláknina | 18,58 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 16,16 g |
| Sůl | 40,35 g |
| Sacharidy | 107,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme nálev. Vodu s cukrem, sladidlem, solí a kořením přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Přilijeme ocet a necháme vychladnout.
Krok 2: Omyté okurky vidličkou hodně propícháme, (oloupané salátovky nepropichujeme), naskládáme do čisté sklenice a zalijeme vlažným nálevem, vystačí na jednu 3-3,5 l sklenici.
Krok 3: Sklenici utěsníme celofánem nebo mikrotenem pomocí gumičky. Čekáme trpělivě 3-4 dny (někdy i déle), podle teploty v místnosti, kde jsou uloženy. Oloupané salátové okurky jsou za tři dny určitě hotové.
Zveřejněno 8. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlokvašky pro dědu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3NRp
Moje poznámka
Rychlokvašky pro dědu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3NRp
Nejnovější recepty
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Likér z Ledových kaštanů
Přidáno před 15 hodinami
Medové dortíčky
Přidáno před 16 hodinami
Čokoládové truffle
Přidáno před 17 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 18 hodinami
Zasněžené hvězdičky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Americké lívance se skořicovým sirupem
káťa před 2 hodinami
Křenová pomazánka se šunkou
janatka před 2 hodinami
Lívance se skořicí
káťa před 2 hodinami
Fazolová polévka rychlá
Evik.ka před 3 hodinami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Topmoni před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
[email protected] před 9 hodinami
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 12 hodinami
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 13 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 14 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 14 hodinami
Tématické fráze:
rychlokvašky,
rychlokvašky top recepty,
rychlokvašky v sladkokyselém nálevu,
nálev na rychlokvašky,
rychlokvasky v sudu,
okurky rychlokvašky recept,
okurky rychlokvašky,
jak naložit okurky rychlokvašky,
rychlokvašky ze salátovek,
rychlokvašky recept,
nálev na okurky za studena,
recept na rychlokvasky,
rychlokvašky rezy,
rychlokvašky ze salátových okurek,
okurky rychlokvašky rezy,
zdravi a rychlokvašky,
okurky rychlokvašky sladkokysele,
rychlokvašáky,
jak na rychlokvašky,
rychlokvšky
Suroviny:
okurky sterilované,
kopr,
list višňový,
křen,
mrkev,
cibule,
sůl,
semínka hořčičná,
cukr,
sladidlo,
koření hřebíček,
koření nové koření,
pepř,
bobkový list,
voda,
Komentáře (22)
Jak říká Zdeněk Pohlrejch: Neexistují nezdravé potraviny, existují jen jejich nezdravá množství
http://internetweek.cz/zdrava-vyziva/aspartam-e951...
no, určitě to není nic prospěšného
"Cyklamát: toto umělé sladidlo s označením E952 bylo objeveno v roce 1937. Jde o látku podobnější cukru více než sacharin, je 20–50x sladivější než sacharóza. V USA se cyklamát nedávno ocitl na seznamu zakázaných látek kvůli zvýšenému riziku onemocnění rakovinou močového měchýře. Dříve byl k dostání pod názvem Spolarin a Dukaryl, Kandisin nebo nyní ve směsi pod názvem Fan sladidlo. "
Ať už je to jak chce, tak každopádně pod tímto názvem ho už nikdo nekoupí, doporučuji tedy recept aktualizovat
https://aukro.cz/stara-plastova-krabicka-od-sladid...
https://www.cas.sk/fotogaleria/357760/spomienky-na...
Já i po letech s láskou vzpomínám na babku, která kus za Mělníkem u silnice prodávala kvašáky...jezdívali jsme s manželem kolem v tu správnou dobu na dovolenou...několik let...lepší jsem nikdy v životě nejedla. Nikdy jsme nevydrželi těch pár kilometrů do cíle a cpali jsme se hned, za jízdy, a bylo nám úplně jedno, že lák je všude...bože, ještě teď tu chuť cítím...