Rychlokvašky pro dědu
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 281 kJ / 67 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,20 g |
Tuky | 4,28 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16,01 g |
Sůl | 40,00 g |
Sacharidy | 1,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tohle je recept pro ty, kteří mají raději poněkud jemnější nálev.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 7. 2019 22:50
Kdo nechce použít sladidlo, přidá za 10 tablet sladidla 40 g cukru.
8. 7. 2019 22:36
Lenunka: Simona Skolakova: Já sice také jsem diabetik, ale umělá sladidla běžně nepoužívám. Ale při zavařování okurek se "cukerin" většinou vždy přidával a je ve většině receptů na láky. Když si ale spočítáte, kolik ho třeba za rok v těch okurkách sníte, tak je to velice zanedbatelné množství, které nikoho neohrozí. Co se týká cukru, prostě občas zhřeším a nedělám si výčitky. Moc vás všechny zdravím
8. 7. 2019 22:03
Simona Skolakova: protože lidi dají moc na reklamy, je to stejné jako s jogurty 0,1% tuku, přitom v nich je hromada škrobu, to už je lepší ten tuk, umožňuje vstřebávání vitamínů, škrob je na nic, ale každý kdo kouká na telku si myslí, jak zhubne, přitom je to pitomost, a s těmi sladidly je to stejné, s cukry si tělo poradí, ale s tou chemií ne Někteří lidé se chovají dokonce tak, že jako čím víc toho "dietního" sní, tím víc zhubnou , jediný způsob jak zhubnout je mít vyšší výdej energie než příjem, to je celé, není to o tom, co jíme nebo nejíme, je to o přemýšlení, kolik jíme a jak moc se hýbeme.
Jak říká Zdeněk Pohlrejch: Neexistují nezdravé potraviny, existují jen jejich nezdravá množství
Jak říká Zdeněk Pohlrejch: Neexistují nezdravé potraviny, existují jen jejich nezdravá množství
8. 7. 2019 21:52
Jen stále nechápu,když to nemusí být,že lidé používají umělá sladidla,když nejsou diabetici a to né jen v kvašákách,znalajsem lidi,kteří si mysleli,že když je budou používat,že zhubnou,no i tak to u něterých je.Bohužel.
8. 7. 2019 21:48
Lenunka: tak ta moje dr.měla pravduchce to vzít rozum do hrsti,všechno se dá,dá se to pak vyvážit jinak,tak jsem ráda,že jsi to Lenunko potvrdila
8. 7. 2019 21:44
yanull: Simona Skolakova:
http://internetweek.cz/zdrava-vyziva/aspartam-e951...
no, určitě to není nic prospěšného
http://internetweek.cz/zdrava-vyziva/aspartam-e951...
no, určitě to není nic prospěšného
8. 7. 2019 21:41
Lenunka: já jsem diabetik,ale přesto neholduji umělým sladidlům ať jsou pod jakámkoliv názvem,mne kdysi dr.diabetička řekla,prosím Vás pokud máte chuť si cokoliv osladit,raděj si dejte trošku cukru než ty umělá sladidla,řekla mi na rovinu,že podporují rakovinotvorné buňky,takže nepoužívám,žádná uměělá sladidla a držím se její rady,většinou nesladím,zvykla jsem si,ale jinak v malém množství,lze si cukr dát,takže když nesním kýbl kvašáků,ale dám si jednu dvě super okurčičky,ta se nic nestane
8. 7. 2019 21:37
Lenunka: I kdyby tam pro diabetika cukr byl, myslím, že by to jeho zdraví neuškodilo, těch okurek přece nejí kvanta a navíc je v nálevu ocet, tak se to vykompenzuje A ty vedlejší účinky umělých sladidel jsou opravdu škodlivé. Někde jsem četla článek, který varoval před dia sušenkami, oplatkami a čokoládou, asi ví proč.
8. 7. 2019 21:24
MamlajdaD: není zač, já jen tak věcně, že se to už neprodává pod tím názvem. Jinak, přestože, jak píšete, jsou okurky křupavější se sladidlem, tak pokud bych nebyla diabetik (v receptu máte i cukr i sladidlo, tak předpokládám, že nejste), tak bych dala normálně cukr, sice je nálev kalnější, na druhou stranu s tím nikam nejedu na výstavu, ta umělá sladidla nejsou celkově nic zdravého
Zdravím
Zdravím
8. 7. 2019 21:09
Lenunka: Děkuji za upozornění, já už několik let nezavařuji i když dříve jsem zavařovala "ve velkém". Hned to napravím. Zdravím a děkuji!
8. 7. 2019 20:35
MamlajdaD: nic ve zlém, ale Spolarin se již hodně dlouho neprodává, nebo alespoň ne pod tímto názvem. Jeho prodej byl zastaven z dúvodu rizika rakoviny:
"Cyklamát: toto umělé sladidlo s označením E952 bylo objeveno v roce 1937. Jde o látku podobnější cukru více než sacharin, je 20–50x sladivější než sacharóza. V USA se cyklamát nedávno ocitl na seznamu zakázaných látek kvůli zvýšenému riziku onemocnění rakovinou močového měchýře. Dříve byl k dostání pod názvem Spolarin a Dukaryl, Kandisin nebo nyní ve směsi pod názvem Fan sladidlo. "
Ať už je to jak chce, tak každopádně pod tímto názvem ho už nikdo nekoupí, doporučuji tedy recept aktualizovat
https://aukro.cz/stara-plastova-krabicka-od-sladid...
https://www.cas.sk/fotogaleria/357760/spomienky-na...
"Cyklamát: toto umělé sladidlo s označením E952 bylo objeveno v roce 1937. Jde o látku podobnější cukru více než sacharin, je 20–50x sladivější než sacharóza. V USA se cyklamát nedávno ocitl na seznamu zakázaných látek kvůli zvýšenému riziku onemocnění rakovinou močového měchýře. Dříve byl k dostání pod názvem Spolarin a Dukaryl, Kandisin nebo nyní ve směsi pod názvem Fan sladidlo. "
Ať už je to jak chce, tak každopádně pod tímto názvem ho už nikdo nekoupí, doporučuji tedy recept aktualizovat
https://aukro.cz/stara-plastova-krabicka-od-sladid...
https://www.cas.sk/fotogaleria/357760/spomienky-na...
8. 7. 2019 20:34
MamlajdaD: Také zdravím, byla jste o minutku rychlejší.
8. 7. 2019 20:30
Merylas: Děkuji a zdravím
8. 7. 2019 20:29
Lenunka: Náhradní umělé sladidlo.
8. 7. 2019 20:28
Lenunka: Spolarin je umělé sladidlo, prodává se v malých umělohmotných krabičkách a jsou to takové malé "pecičky". Přidává se do láků při zavařování. Někde jsem četla, že třeba okurky v láku se Spolarinem (nebo s jiným podobným sladidlem) nejsou rozměklé, ale zůstávají pevné a křupavější konzistence Tedy asi pokud se nepřevaří. Je to sladidlo - snad - na bázi cukerinu, není to žádné moderní sladidlo (jako např. stévie). Děkuji za komentář a zdravím!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 8 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno 28. 3. 2024 16:08
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Pikantní směs na topinky
JirkaPotok uvařil před 1 minutou
Zeleninový boršč se zakysanou smetanou
JirkaPotok uvařila před 2 minutami
Polévka z uzeného jazyka
Petaja uvařila před 15 minutami
Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Petaja uvařila před 15 minutami
Mléčné francouzské houstičky
Wanilor uvařila před 18 minutami
Vepřové na houbách
Peggy72 uvařila před 24 minutami
Nádivka velikonoční
Palecek uvařila před 32 minutami
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 1 hodinou
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame a návštěvy potěší
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Jak upéct rychlý a chutný perník? Máme pro vás hrníčkový recept, podle kterého to zvládnete během chvilky
Další recepty
Tématické fráze: rychlokvašky rychlokvašky top recepty rychlokvašky v sladkokyselém nálevu nálev na rychlokvašky rychlokvasky v sudu okurky rychlokvašky recept okurky rychlokvašky jak naložit okurky rychlokvašky rychlokvašky ze salátovek rychlokvašky recept nálev na okurky za studena recept na rychlokvasky rychlokvašky rezy rychlokvašky ze salátových okurek okurky rychlokvašky rezy zdravi a rychlokvašky okurky rychlokvašky sladkokysele rychlokvašáky jak na rychlokvašky rychlokvšky
Suroviny: okurky sterilované, kopr, list višňový, křen, mrkev, cibule, sůl, semínka hořčičná, sladidlo, koření hřebíček, koření nové koření, bobkový list, voda
Rychlokvašky pro dědu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3NRp
20 názorů