Moje musaka
Musaka je klasika středomořské kuchyně, která vás okouzlí svou vrstvami a chutěmi. Kombinace šťavnatého mletého masa, jemně pečeného lilku a brambor, vše dobře zapečené, tvoří neodolatelný pokrm, který voní po bylinkách a slunném jihu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 020 kJ / 1 200 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,57 g |
| Tuky | 32,46 g |
| Vláknina | 14,88 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 1,37 g |
| Sůl | 3,50 g |
| Sacharidy | 85,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci orestujeme maso, osolíme, okořeníme. Přidáme lžičku tymiánu a půl lžičky rozmarýnu.
Krok 2: Oloupané syrové brambory nakrájíme na tenké plátky a 3/4 z nich dáme na dno zapékací misky vymazané máslem. Osolíme a posypeme špetkou rozmarýnu a tymiánu.
Krok 3: Na brambory dáme pokrájená rajčata, vymačkaný pokrájený lilek a papriky. Osolíme. Navrstvíme maso, ze kterého slijeme tuk a jako poslední vrstvu dáme zbytek posolených brambor.
Krok 4: Dáme zapéct na 220 °C asi 45 minut. Deset minut před koncem pečení, hojně zasypeme sýrem.
Zveřejněno 3. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje musaka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Eq2
Moje poznámka
Moje musaka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Eq2
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 12 minutami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 17 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 22 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Piškotový korpus
Michal19 před 48 minutami
Masová paštika
Nanina před 1 hodinou
Vosí hnízda
kolarz90 před 10 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 10 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 12 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 12 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 13 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 13 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 14 hodinami
Tématické fráze:
bulharská musaka s mletým masem,
balkánská musaka,
recept na musaku,
bulharská musaka,
recept bulharská musaka,
turecká musaka,
musaka,
bulharská musaka recept,
musaca,
musaka recept,
bramborová musaka,
recept na musacu,
recepty na musaku,
recept na bulharskou musaku,
recepty musaka,
turecká musaka recept,
recept na mousaku,
musaku,
pravá musaka,
zeleninová musaka
Suroviny:
maso hovězí mleté,
brambory,
rajče,
paprika čerstvá bílá,
lilek,
sýr nastrouhaný,
paprika čerstvá červená,
pepř mletý,
rozmarýn,
tymián,
sůl
Komentáře (14)