Suroviny
Porce: 2-3 porcie
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 378 kJ / 568 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,99 g |
| Tuky | 5,66 g |
| Vláknina | 7,15 g |
| Cholesterol | 188 mg |
| Sodík | 4,62 g |
| Sůl | 10,97 g |
| Sacharidy | 32,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mäso si nakrájame na veľmi úzke pásiky, pridáme 2PL sójovej omáčky a škrob a všetko spolu premiešame.
Krok 2: Vo woku (alebo vo veľkej panvici) si zohrejeme 2PL olivového oleja a keď je olej horúci pridáme mäso. Za stáleho miešania opekáme sprudka asi 5-7 minút, pokiaľ nie je mäso hotové. Dáme dole z panvice a udržujeme v teple.
Krok 3: Na tú istú panvicu (ktorú som ale musela trochu opláchnuť) dáme opäť trochu oleja, pridáme cesnak, zázvor a chilli papričku (tú sme si vopred rozkrojili napoly, vybrali z nej jadierka a nakrájali na tenké prúžky). Tiež sprudka opekáme asi minútu a potom pridáme nakrájanú cibuľu a papriku.
Krok 4: Opekáme ďalších pár minút a následne pridáme opečené mäso, zeleninový bujón, 3 PL sójovej omáčky a dochutíme soľou, cukrom a korením. Omáčka má mať sladko-štipľavú chuť.
Krok 5: Privedieme do varu, jemne povaríme, ak je to priveľmi riedke ešte zahustíme škrobom. Ak sa vám zdá, že je málo šťavy, prilejte rozvarenú vodu a pridajte viac ochucovadiel Dôležité je, aby zelenina zostalá chrumkavá, ale aby nebola surová.
Zveřejněno 22. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladko-pálivá "čína" z hovězího masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vYAV
Moje poznámka
Sladko-pálivá "čína" z hovězího masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vYAV
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 2 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 3 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 4 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 5 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 5 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 1 hodinou
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 1 hodinou
Linecké cukroví
Evellinka před 2 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 2 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 3 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 3 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 4 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 4 hodinami
Bezpracný perník
Fitulka před 5 hodinami
Tématické fráze:
hovezi cina,
čína z hovězího nejlepší recept,
hovězí čína recept,
hovězí na čínu,
nej recepty z hovězího masa,
čína na sladko,
čína hovězí,
recept hovězí čína,
recepty na čínu hovězí,
sladko pálivá omáčka,
maso na sladko,
čína s hovězím masem,
hovězí maso jako čína,
hovězí maso recepty,
hovězí jako čína,
vyborne maso na sladko,
čína recept hovězí,
čína hovězí recept,
sladko pálivá omáčka recept,
čína na sladko recepty
Suroviny:
maso hovězí,
škrob kukuřičný,
omáčka sojová,
česnek,
zázvor čerstvý,
chilli paprika čerstvá,
cibule,
paprika sušená sladká,
bujón zeleninový,
cukr hnědý,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (5)
Recept je moc hezký a chuťové pohárky mi bere útokem
gurmanka:Sice ne vždy komentuji, ale máš opravdu moc hezké a inspirativní recepty