Cuketové zelí dušené
Pokud máte na zahrádce spoustu cuket, jistě oceníte další způsob, jak je využít. Cuketové zelí chutná skvěle, je lehčí na trávení a dá se použít všude tam, kde klasické dušené zelí. Vychutnáte si ho s knedlíkem a vepřovým, nebo třeba s pečeným kuřetem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 446 kJ / 107 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,73 g |
Tuky | 0,57 g |
Vláknina | 8,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 19,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukety oloupeme a pokud zatím nemají velká semena, celé je nahrubo nastrouháme. Z velkých cuket před strouháním nejprve vydlabeme semena.
Krok 2: Nastrouhanou cuketu vložíme do síta, osolíme a necháme asi půl hodiny vykapávat vodu.
Krok 3: Mezitím oloupeme a nakrájíme cibuli nadrobno.
Krok 4: Cibuli zpěníme na másle, zasypeme lžící mouky, osmahneme a přidáme cuketu, kmín, cukr a ocet podle chuti.
Krok 5: Vaříme nejdéle 5 minut, aby si cuketa zachovala strukturu a nerozvařila se.
Krok 6: Podáváme jako alternativu klasického dušeného zelí.
Zveřejněno 4. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketové zelí dušené
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Yrr
Moje poznámka
Cuketové zelí dušené
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Yrr
Nejnovější recepty
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 4 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 4 hodinami
Grilované masovo-zeleninové špízy s bouchaným bramborem
Přidáno před 4 hodinami
Grilované zeleninové placičky
Přidáno před 4 hodinami
Řepné palačinky s tvarohovým krémem a ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 27 minutami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 1 hodinou
Džem z červeného rybízu
douver před 2 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 2 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 4 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 5 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 5 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 5 hodinami
Zapečené brambory s patizonem
Kohykovci před 6 hodinami
Výborný banana bread
formankovaadel před 8 hodinami
Tématické fráze:
cuketové zelí,
zelí z cukety,
cuketove zeli recept,
recept cuketové zelí,
recept na zeli z cukety,
recept na cuketové zelí,
recept zelí z cukety,
zeli s cukety,
cuketa jako zelí,
recepty cuketove zeli,
cuketa zelí,
cuketovy zeli,
recepty z cukety zelí,
cukinove zeli,
cukýnové zelí,
cuketovezeli,
cuketova zeli,
recepty s cuketou zelí,
výborné cuketové zelí,
dušená cuketa
Suroviny:
cuketa,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
cukr,
ocet,
kmín celý,
sůl
Komentáře (51)
Já jsem nedávala cibuli, jen kmín, sůl, ocet a cukr, cuketu nastrouhanou nahrubo, čerstvou
polovinu cukety jsem nastrouhala i se šlupkou a ničemu to nevadilo, vůbec "zelí" nebylo blemcavé, což z duše nesnáším
Andrej, díky veliké.. veliká dobrota
Všetky cuketové recepty vítam, takto upravenú som neskúšala.
Domnívám se, že tykvový prívarok a zelí mají dost jinou chuť i konzistenci.
http://www.toprecepty.cz/recept/2749-tykvovy--priv...