Ostré čatní z cukety
V sezóně „Sousede, nechceš pár cuket?“ hledáme způsoby, jak tuto všestrannou zeleninu využít naplno. Jedním z nich je pikantní čatní s cuketou, rajčaty, paprikami, švestkami, sušenými brusinkami a zázvorem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 248 kJ / 1 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,03 g |
Tuky | 7,90 g |
Vláknina | 64,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 192 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 237,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na malé kousky.
Krok 2: Přidáme ostatní suroviny, očištěné a taktéž nakrájené na malé kousky, zázvor na co nejmenší, brusinky necháme celé.
Krok 3: Vše dáme dusit s octem a 500 ml vody, mírně osolíme. Necháme dusit cca 2 hodiny, až jsou všechny suroviny měkké.
Krok 4: Směs plníme do sklenic, otřeme jim okraje, zavíčkujeme a otočíme dnem nahoru. Po chvíli otočíme zpět.
Krok 5: Čatní používáme pod dušené maso s rýží nebo s těstovinami, lze použít i jako přílohu ke grilovanému masu.
Zveřejněno 6. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostré čatní z cukety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jz3l
Moje poznámka
Ostré čatní z cukety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jz3l
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 17 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kacaba10 před 23 minutami
Krkovička na česneku
Ostluzina před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 1 hodinou
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 9 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 12 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 13 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 14 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 15 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 16 hodinami
Tématické fráze:
cuketové čatní,
čatní k masu,
recept na cuketové čatní,
cuketové čatní recept,
cuketové chutney,
čatní z dýně,
co udělat z cukety,
chutney z cukety,
chatney z cukety,
cuketove catny,
cuketove chutney recept,
čatní,
cuketa recepty,
zeleninove catni,
chatni z cukety,
recepty z cukety,
čatní z cukety a rajčat,
čatní z feferonek,
zázvorové chutney cuketove,
čatný z dýně
Suroviny:
cuketa,
paprika čerstvá červená,
rajče,
feferonka,
cibule,
švestky,
brusinky sušené,
zázvor čerstvý,
ocet,
voda,
sůl
Komentáře (20)
jo, vody jsem dala jen decku, cibuli jsem nechala zesklovatět na trošce olivového oleje a pak jsem to ještě při tepl. 80 st. 10 min. zavařovala
jo jo ,je tam možné dát téměř cokoliv :)...zázvor je ostrý,tak opravdu pidi kousky a stačí kousek :)
čas je odhadem podle množství...pokud děláte např. z dýní jsou tvrdší a já už nezavařuji v hrnci.. k masu přidávám až naposledy a jen krátce povařím...
Nemusí- konzervuje se to tím octem a solí..mám jej také od loňska a v pohodě..sklenice mám nahřáté a víčka povařím .. než uzavřu ,okraj sklenice otřu čistou utěrkou...