Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkové chutney

Jablkové chutney je lahodná směs jablek, koření a cukru, která skvěle doplní nejen sýry, ale také grilovaná masa nebo pečené pokrmy. Jeho sladko-kyselá chuť, zvýrazněná jemnou pikantností, dělá z tohoto chutney vynikající přílohu.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sarkap sarkap

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 80 min

120 min (40 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 307 kJ /
3 898 kcal
Bílkoviny27,10 g
Tuky9,80 g
Vláknina109,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,26 g
Sůl15,00 g
Sacharidy881,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka očistíme, odjádříme, i se slupkou nahrubo nakrájíme. Oloupanou cibuli rovněž nakrájíme nahrubo, citron pokrájíme na tenká půlkolečka, stroužky česneku oloupeme a jemně nasekáme. Krok 2: Vše vložíme do kastrolu, přidáme ocet a rozinky, přivedeme k varu a 15-20 minut necháme probublávat. Jablka musí změknout, ale nerozvařit se. Krok 3: Přidáme cukr, promícháme, mírně vaříme 30-45 minut, dokud směs nezhoustne. Odstavíme a vmícháme sůl a koření. Krok 4: Naplníme do horkých čistých sklenic, otřeme je, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Za měsíc můžeme chutney používat, je dokonale proleželé.

TIP: Jak zpracovat jablka-rady a tipy

Zveřejněno 7. 10. 2013

Poznámka autorky sarkap

Dělala jsem v týdnu již 2 várky, tak hrozně mi čatní zachutnalo (a to není ještě vůbec uleželé).

Podávejte k sýrům, grilovanému masu, na chlebu s máslem, nebo jako já v housce pod kuřecí řízek, prostě balada.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkové chutney

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7M5w

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkové chutney

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7M5w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

babula: dělám jako marmelády, tzn. horké plním do sklenic, zavíčkuji a obrátím :o)

zdravím, a to aj sterilizujete? alebo stačí len prevrátiť?
počula som, že sa aj zachladí horúci pohár v studenej vode?

ďakujem za rady :)

Tématické fráze:
chutney z jablek, jablečné chutney, chatní, jablkové čatní, jablkové recepty, jablkové chatney, chatni z jablek, chatney z jablek, chutney, chatny, jablkové chatny, jablečný chutney, chutney recept, chatny z jablek, jablkové chatní, jablečné chatni, chutney k syru, jablkové chatne, recepty z chutney jablkového, chutnay z jablek

Suroviny:
jablko, cibule, citron, rozinky, česnek, ocet ovocný, cukr hnědý, sůl, zázvor, skořice mletá, kurkuma

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu