Hovězí líčka dušené na víně s majoránkou (čerstvou)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 111 kJ / 505 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,50 g |
| Tuky | 6,50 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 235 mg |
| Sodík | 235 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Líčka nakořeníme, zprudka opečeme na oleji a vyjmeme.
Krok 2: V tom samém oleji orestujeme zeleninu vč. cibule do tmava a podlijeme bujonem a vínem.
Krok 3: Do takto připraveného základu vložíme líčka a pečeme v troubě 2,5 hodiny cca 140 stupnů dokud nejsou líčka měkké.
Krok 4: Vyjmeme a základ přepasírujeme.
Krok 5: Tento základ rozředíme dle potřeby vínem a bujonem, provaříme dochutíme solí a pepřem případně lžící povidel. Podáváme s bramborami, kaší, noky, rýží nebo chlupatými či jinými knedlíky.
Zveřejněno 26. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí líčka dušené na víně s majoránkou (čerstvou)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jVXl
Moje poznámka
Hovězí líčka dušené na víně s majoránkou (čerstvou)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jVXl
Nejnovější recepty
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 31 minutami
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 2 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 3 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 5 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 7 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 7 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 14 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 16 hodinami
Tématické fráze:
hovězí líčka na víně s knedlíkem,
hovězí líčka videorecept,
hovězí navíně,
hovezidusene s na noky,
hovězí líčka,
líčka navíně,
hovězí líčka na víně,
líčka povidla,
hovezi licka na majorance,
hovězi lička dušené,
recept hovězí líčka na víně,
hovězí dušené s noky,
dušené lička,
hovězí líčka na víně s kořenovou zeleninou,
veprove navine a zelenina,
hovězí maso navíně recepty,
vězí líčka recepty,
dušené hovězí líčkac na víně s brusinkami,
dusena ryze s majorankou,
vepřová líčka pečeme na 140°
Suroviny:
líčka hovězí,
zelenina kořenová,
víno červené,
majoránka,
sůl,
pepř,
bujón,
cibule,
povidla švestková
Komentáře (2)