Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 280 kJ / 2 457 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 191,63 g |
Tuky | 133,12 g |
Vláknina | 47,30 g |
Cholesterol | 629 mg |
Sodík | 535 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 109,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejte na 190°C. Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte na 50 minut péct. Pak vyjměte a teplotu v troubě snižte na 140°C.
Krok 2: Kmín promíchejte s drcenou papričkou, nasekaným oreganem a rozmarýnem. Kýtu ze všech stran osolte a opepřete a nechte ji na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran zhnědnout a zatáhnout. Pak do masa vetřete 2 lžíce oleje a obalte ho ve směsi koření a bylinek. Dejte do pekáče a 4 hodiny pečte doměkka.
Krok 3: Ke konci pečení udělejte kaši. Brambory uvařte doměkka, slijte, rozmačkejte a spolu s máslem a smetanou našlehejte dohladka. Podle chutí osolte a nakonec do
kaše vmíchejte vymačkaný pečený česnek. Podávejte k nakrájenému masu.
kaše vmíchejte vymačkaný pečený česnek. Podávejte k nakrájenému masu.
Zveřejněno 9. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Toskánské vepřové s česnekovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R7GR
Moje poznámka
Toskánské vepřové s česnekovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R7GR
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 8 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 43 minutami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 2 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 2 hodinami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 2 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 2 hodinami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 3 hodinami
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Krkovice pečená na bramborech
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Vepřová kýta na zelenině
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Tématické fráze:
vepřová pečeně s bramborovou kaší,
toskánská pečeně,
veprove s kasi,
vepřová pečeně po toskánsku,
pečené plecko s cesnekovou kaši,
toskánské vepřové maso,
toskanske z vepřového masa,
vepřové na česneku,
recept na vepřová plec s kaší,
toskanske maso recept,
kýta po toskánsku,
tokanska pečeně,
toskánská vepřová pečeně,
toskánské brambory,
toskánská pečeně recept,
toskánská hovězí pečeně,
vepřová kýta po toskánsku,
vepřová pečeně s bramborovou kaší recept,
toskánské vepřová pečeně,
toskánské vepřová plec
Suroviny:
kýta vepřová,
olej olivový,
sůl,
pepř,
kmín celý,
rozmarýn,
koření oregáno,
chilli paprika sušená,
česnek,
olej olivový,
sůl,
brambory,
máslo,
smetana zakysaná
Komentáře (12)