Jehněčí kotletky s bylinkovým máslem
Jehněčí maso neodmyslitelně patří k velikonočnímu stolu, ale v dnešní době si jej můžeme dopřát po celý rok. Tato delikatesa si zaslouží pozornost a péči – jemné kotletky se po důkladném marinování promění v šťavnatý pokrm plný chuti, který ozvláštní sváteční menu.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 595 kJ / 2 054 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,93 g |
| Tuky | 214,60 g |
| Vláknina | 9,62 g |
| Cholesterol | 306 mg |
| Sodík | 198 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 23,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme bylinkové máslo. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: Bylinky na máslo nasekáme a utřeme se změklým máslem, česnekem, solí a pepřem. Vyklopíme na potravinovou fólii, zabalíme do válečku a dáme ztuhnout do lednice.
Krok 3: Kotletky očistíme tak, aby část kosti zůstala odkrytá – odstraníme maso, blány a šlachy ze spodní části kosti.
Krok 4: Na marinádu smícháme olej, hořčici, šťávu z citrónu a worcesterskou omáčku. Osolíme a opepříme.
Krok 5: Přidáme natrhaný tymián a rozmarýn. Necháme odležet pár hodin.
Krok 6: Brambory uvaříme celé ve slupce do poloměkka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
Krok 7: V pánvi rozpustíme máslo. Přidáme jemně nasekané bylinky, nasekaný česnek, sůl a pepř. Necháme vychladit.
Krok 8: Listy salátu dáme do mísy, přidáme na oleji krátce restovanou nakrájenou cibuli s česnekem a promícháme. Osolíme a opepříme.
Krok 9: Brambory na pánvi opečeme spolu s rajčátky.
Krok 10: Kotletky pečeme na pánvi asi 6 minut z každé strany. Pak dáme do alobalu 2 minutky odpočinout a můžeme servírovat.
Krok 11: Na talíř servírujeme salát, kotletky kostí nahoru, jemně dlaní rozmáčknuté brambory, opečená rajčátka a vše přelijeme bylinkovým máslem.
Zveřejněno 5. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kotletky s bylinkovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LzPX
Moje poznámka
Jehněčí kotletky s bylinkovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LzPX
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 9 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 11 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 12 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 13 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 3 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 4 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 4 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 4 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 4 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 5 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 5 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 5 hodinami
Celerová pomazánka
Toms1 před 6 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí kotleta recept,
telecí kotleta recepty,
jehněčí kotleta,
jehneci kotleta bez kosti,
jehněčí kotletky nejlepší recept,
jehneci kotlety s kosti recepty,
jehněčí kotlety recept,
recept telecí kotletky,
jehněčí kotleta s ksti,
jehněčí kotleta s kostí,
jehněčí kotlety s kostí,
kotlety s bylinkovými brambory,
jehneci kotlety s s kostí recepty,
jehněčí kotlety,
jehněčí kotletka,
jehněčí kotleta máslo citron rozmarýn,
recept jehněčí kotletka,
jehněčí kotlety se zelím,
jehněčí kotletky bez kosti nejlepší recept,
recept-jehněčí kotleta s kostí
Suroviny:
hořčice,
citron,
olej,
omáčka worcesterová,
tymián,
rozmarýn,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
petrželka,
koření oregáno čerstvé,
estragon,
šalvěj,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
řepa červená listy,
cibule červená,
olej,
česnek,
sůl,
pepř sečuánský,
brambory,
rajče cherry
Komentáře (11)
a já vidím jehněčí kotletky,ty jsou psané i v surovinách
A jsou tedy telecí nebo jehněčí?