Jehněčí kotletky s bylinkovým máslem
Jehněčí maso neodmyslitelně patří k velikonočnímu stolu, ale v dnešní době si jej můžeme dopřát po celý rok. Tato delikatesa si zaslouží pozornost a péči – jemné kotletky se po důkladném marinování promění v šťavnatý pokrm plný chuti, který ozvláštní sváteční menu.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 595 kJ / 2 054 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 4,93 g | 
| Tuky | 214,60 g | 
| Vláknina | 9,62 g | 
| Cholesterol | 306 mg | 
| Sodík | 198 mg | 
| Sůl | 0,45 g | 
| Sacharidy | 23,67 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Nejprve připravíme bylinkové máslo. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
	Krok 2: Bylinky na máslo nasekáme a utřeme se změklým máslem, česnekem, solí a pepřem. Vyklopíme na potravinovou fólii, zabalíme do válečku a dáme ztuhnout do lednice.
	Krok 3: Kotletky očistíme tak, aby část kosti zůstala odkrytá – odstraníme maso, blány a šlachy ze spodní části kosti.
	Krok 4: Na marinádu smícháme olej, hořčici, šťávu z citrónu a worcesterskou omáčku. Osolíme a opepříme.
	Krok 5: Přidáme natrhaný tymián a rozmarýn. Necháme odležet pár hodin.
	Krok 6: Brambory uvaříme celé ve slupce do poloměkka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
	Krok 7: V pánvi rozpustíme máslo. Přidáme jemně nasekané bylinky, nasekaný česnek, sůl a pepř. Necháme vychladit.
	Krok 8: Listy salátu dáme do mísy, přidáme na oleji krátce restovanou nakrájenou cibuli s česnekem a promícháme. Osolíme a opepříme.
	Krok 9: Brambory na pánvi opečeme spolu s rajčátky.
	Krok 10: Kotletky pečeme na pánvi asi 6 minut z každé strany. Pak dáme do alobalu 2 minutky odpočinout a můžeme servírovat.
	Krok 11: Na talíř servírujeme salát, kotletky kostí nahoru, jemně dlaní rozmáčknuté brambory, opečená rajčátka a vše přelijeme bylinkovým máslem.
Zveřejněno 5. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jehněčí kotletky s bylinkovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LzPX
Moje poznámka
					
				
Jehněčí kotletky s bylinkovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LzPX
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 41 minutami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 55 minutami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jehněčí kotleta recept, 
						
						
							telecí kotleta recepty, 
						
						
							jehněčí kotleta, 
						
						
							jehneci kotleta bez kosti, 
						
						
							jehněčí kotletky nejlepší recept, 
						
						
							jehneci kotlety s kosti recepty, 
						
						
							jehněčí kotlety recept, 
						
						
							recept telecí kotletky, 
						
						
							jehněčí kotleta s ksti, 
						
						
							jehněčí kotleta s kostí, 
						
						
							jehněčí kotlety s kostí, 
						
						
							kotlety s bylinkovými brambory, 
						
						
							jehneci kotlety s s kostí recepty, 
						
						
							jehněčí kotlety, 
						
						
							jehněčí kotletka, 
						
						
							jehněčí kotleta máslo citron rozmarýn, 
						
						
							recept jehněčí kotletka, 
						
						
							jehněčí kotlety se zelím, 
						
						
							jehněčí kotletky bez kosti nejlepší recept, 
						
						
							recept-jehněčí kotleta s kostí
						
					
						Suroviny:
						
							hořčice, 
						
						
							citron, 
						
						
							olej, 
						
						
							omáčka worcesterová, 
						
						
							tymián, 
						
						
							rozmarýn, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							máslo, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							koření oregáno čerstvé, 
						
						
							estragon, 
						
						
							šalvěj, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							řepa červená listy, 
						
						
							cibule červená, 
						
						
							olej, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř sečuánský, 
						
						
							brambory, 
						
						
							rajče cherry
						
					
	
			
	
	
Komentáře (11)
a já vidím jehněčí kotletky,ty jsou psané i v surovinách
A jsou tedy telecí nebo jehněčí?