Francouzské brambory podle mne
Vylepšovat lze i takové zdánlivě "obyčejné" jídlo, jakým jsou francouzské brambory. Tak vznikl i tento recept na jidlo z jednoho pekáče. Použijte uzená žebírka, mají velmi chutné maso. Spolu s medvědím česnekem to bude skvělá kombinace.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 421 kJ / 2 252 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 175,99 g |
| Tuky | 93,46 g |
| Vláknina | 23,00 g |
| Cholesterol | 1,31 g |
| Sodík | 5,72 g |
| Sůl | 13,13 g |
| Sacharidy | 165,43 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské brambory podle mne
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WAxn
Moje poznámka
Francouzské brambory podle mne
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WAxn
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 10 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborová pomazánka
Kamuna před 12 minutami
Sýrová kolečka
zonoro před 1 hodinou
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 4 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 5 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 5 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 6 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 6 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 6 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 7 hodinami
Tématické fráze:
francouzské brambory,
dobré francouzské brambory,
francouzské brambory recept,
recept na francouzské brambory,
francouzské na brambory,
francouzský brambory,
francouzské brambory z cukety,
klíčky na bramborách,
top recepty francouzské brambory,
proč se dává kmín do brambor,
solanin v bramborách,
francouzske brambory bez smetany,
brambory na jaře,
francouzské brambory podle pohlreicha,
priprava francouzskych brambor,
francouzské brambory příprava,
brambory s klíčky,
recept francouzske brambory,
francouzské brambory s tvarohem,
kuchař ví recepty francouzské brambory
Suroviny:
brambory,
kmín celý,
maso uzené,
sádlo,
olej,
cibulka jarní,
cuketa,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
česnek mědvědí,
mrkev,
pórek,
sůl,
pepř mletý,
koření na grilovanou zeleninu,
libeček,
smetana,
vejce
Komentáře (21)
Mám moc ráda brambory na loupačku a ještě raději je mám upečené se slupkou, ale to jde opravdu nejlépe s novými bramborami. K tomu rozmíchaný ochucený tvaroh, ale mně stačí právě jen to máslo a nezbytné jsou nakrájené plátečky česneku, který momentálně nemůžu zase já. Oblíbila jsem si i "německou" kombinaci pečené brambory, ochucený tvaroh a uzený losos. ale to už jsme někde úplně jinde.......
a teď mě ještě napadá, když kmín překryje chuť solaninu, jak chutná?
Lenunka: Silice v rasci pôsobia inak, určite nie proti toxicite solaninu. Ten sa môže výrazne znížiť olúpaním nielen šupky zemiaku, ale aj asi 2-3 mm vrstvy pod ňou.