Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb se sušeným kváskem

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 8. 2009 17:22

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie12 262 kJ / 2 931 kcal
Bílkoviny90,34 g
Tuky64,13 g
Vláknina42,23 g
Cholesterol 95 mg
Sodík 7,94 g
Sůl19,61 g
Sacharidy476,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vyzkoušela jsem variantu s grilovacím kořením i s kořením na čínu. Oba chleby nám chutnali.

Je potřeba těsto hlídat a popřípadě přisypat hladkou mouku. Když na těsto sáhnete při hnětení rukou, nesmí lepit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Zibiz

30. 5. 2013 15:36

spagetka: samozrejme, je to jednodussi pro nekoho, jen me to zarazilo ze nekoho napadne si to koupit kdyz kmin ma kazdy doma a kdo ma rad fenykl a koriandr tak ho ma taky doma a kdo ne tak ho nebude chtit ani v chlebu. A v neposledni rade zaplati za 50g chleboveho koreni trojnasobnou cenu nez kdyz si ho namicha sam. Ale znovu toto mi vadi nejmene a je to kazdeho vec ale nejvic me prudi to grilovaci koreni. Ale ja to jist nebudu...... A jinak kazdy podle sveho.

Zibiz

30. 5. 2013 15:22

magdalenka: ne jen je s nim chvilka prace aby fungoval jinak je jen na chut a musi se dat kvasnice. www.kvaskovychleb.cz/doku.php?id=navody:oziveni_suseneho_kvasku

magdalenka magdalenka

30. 5. 2013 14:27

Zibiz: Máš zlé skúsenosti so sušeným kváskom? Ja som ho ešte nepoužila, preto sa pýtam. Použila som len ten "živý" kvások. Chlieb s ním je o kus lepší, je proste trochu "iný". Zrejme aj sušený sa aktivuje a nahradí čerstvý. (Aktivácia=3 dni?)

spagetka spagetka

30. 5. 2013 14:07

Zibiz:Chlebové koření se oficiálně prodává (konkrétně znám z DM drogerie), jinak ať si do toho každý dá své oblíbené přísady, ne?

Zibiz

30. 5. 2013 14:04

Pardon proti vkusu nic, ale tomuhle paskvilu jeste rikate chleba tzn co dum dal. Jíma me hruza cemu jeste rikat vareni ci peceni. Grilovaci koreni?, bramborak v prasku?, kvasek a jeste drozdi (sichr je sichr), chlebove koreni? co to je? chleba je mouka voda kvasek sul popr kmin apod. ( to asi nekdo smichal kmin se soli a rika tomu chlebove koreni :no:) a jenom pro info to testo vykynulo jenom diky kvasnicim jelikoz ten kvasek nemel sanci se aktivovat , to trva cca tri dny v teplote od 21do max 35st. takze vyhozene penize a nemel by to byt navod pro ostatni. zmaru zdar ;-) P.S. nez me zacnete kritizovat, tak pls nechte chvilku plynout myslenku jestli nemam trochu pravdu. diky a neber to osobne i pokus se pocita a toto je zpetna vazba a nikomu tim nic nevnucuji.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 8. 2011 20:30

cathleen:Co to je ten "toulavý" kvásek jak se dělá,kde se skladuje,jak to že vydrží tři roky?????:-?:-?:-?:-?

Iljusa Iljusa

4. 11. 2009 20:53

Tak jsem dnes ozkoušela sušený kvásek (drogerie DM) a koření na chleba (DM drogerie). Do chleba jsem přidala houbové koření, mohu říci - vynikající. Jsem velmi překvapena - byl pěkně hutný, nemáme moc rádi "péřové chleby" + bodík :yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

12. 8. 2009 06:19

:-)Chlebík moc pěkný, určo i dobrý:yes:+

Ale sušený kvásek jsem nikdy neměla, vedu si pořád svůj. Před 3 lety mi ho kus dala kamarádka, asi po roce jsem jí službičku mohla oplatit (byla 3týdny nemocná a kvásek jí zatím umřel), odvezla si z návštěvy u nás kus svého-mého kvásku....a předevčírem, když jsme u nich byli na návštěvě, mi ho zase kousek dala (můj umřel asi před týdnem, založila jsem si jiný a tak mám teď doma 2 sklínky kvásku)):-D:-D - to jen tak na okraj, mě pobavil ten koloběh....
....mimochodem - pro pekařku je prý čest, když může někomu kus svého kvásku darovat;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 8. 2009 19:59

Tak já ten kvásek taky ještě mám, jedna dobrá duše mi ho poslala,;-), takže myslíš, že bych ho v drogerii dostala koupit? Určitě se zeptám!

Boubelinda

11. 8. 2009 18:33

Sušený kvásek můžeš vynechat a místo čerstvého droždí dej 1 lžičku nebo 1,5 lžičky sušeného droždí. Chlebík bude mít pak sice jinou chuť, ale to nevadí.;-)

rebeka rebeka

11. 8. 2009 18:12

a kdyz suseny kvasek nema,lze jej nahradit instantnim drozdim:-?chlebik vypada lakave,chtela bych jej upect uz ted a ten kvasek nemam;-(diky za odpoved:-)

Verča

11. 8. 2009 18:01

Sušený kvasek a sušené droždí není totéž ,já sušený kvasek kupuji v obchodech se zdravou výživou ,vždycky je lepší se zeptat když si člověk není jistý ;-)

maris maris

11. 8. 2009 17:57

Boubelindo, díky za recept, kvásek mám zakoupený, ale ještě jsem se neodhodlala ho použít,teď to zkusím podle Tebe ;-):-)

Boubelinda

11. 8. 2009 17:55

Ne ne není to instantní droždí. Já jsem tento kvásek objevila v drogerii dm. Je to podobné jako tento kvásek, http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/, ale je sušený. Chléb má potom jinou chuť.;-)

rebeka rebeka

11. 8. 2009 17:46

jsem novacek v peceni v dom.pekarne;-)mam asi hloupy dotaz-suseny kvasek je instantni drozdi:-?:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sušeny kvasek chleba ze sušeného droždí domácí chléb z susenym drozdi chléb ze sušeného kvásku chléb ze sušeného droždí domácí chléb ze sušeného droždí instantní kvásek recept na chleba ze sušeného droždí domaci chleba ze sušeného droždí chleba ze sušeného kvásku domaci chleba se susenym drozdi domácí chléb z droždí domácí chléb ze sušeného kvásku sušený chlebový kvásek recept na chleb ze suseneho drozdi chleba bez droždí chleba z droždí recept domácí chléb ze sušeného droždí kvasek na chleba domácí chleba sušené droždí

Suroviny: smetana kysaná, jogurt, mléko, voda, olej, ocet, sůl, mouka celozrnná žitná, mouka hladká, mouka chlebová, koření grilovací, otruby, bramborák v prášku, kvásek, koření chlebové, cukr, droždí

TopRecepty.cz

Chléb se sušeným kváskem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wmg1