Jazyk vařený - vepřový
Jazyk je poněkud nedoceněný kousek masa. Pokud ho ale umíte připravit, zjistíte, že jste se ho obávali zbytečně. Je totiž velmi chutný a přitom vcelku laciný při nákupu. Naučte se jeden z možných způsobů využití podle zdejšího receptu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 45 kJ / 11 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,42 g |
Tuky | 0,03 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté jazyky dáme do tlakového hrnce s nejnutnějším množstvím vody (aby jazyky byly zcela pod vodou). Přidáme suroviny a koření k jazyku. Když začne tlakový hrnec pískat, vaříme ještě 15 minut.
Krok 2: Odkryjeme uvařené jazyky. Vyjmeme a na prkénku sloupneme povrchovou slupku. Lze horké, což jde krásně. Větší a starší jazyky rychle zchladíme na povrchu. Očištěné jazyky můžeme nakrájet na kousky nebo nechat vcelku. Dle uvážení.
Krok 3: Veškerou zeleninu na polévku očistíme, nakrájíme a dáme vařit do zbylé vody.
Krok 4: Připravíme šťouchané brambory. Brambory nejprve oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Krok 5: V osolené vodě vaříme brambory doměkka. Mezitím v pánvičce a na sádle orestujeme cibulku dozlatova.
Krok 6: Brambory slijeme. Žádoucí část je možno využít do polévky, nebo můžeme slít veškerou vodu z brambor do polévky.
Krok 7: Brambory rozšťoucháme a vmícháme restovanou cibulku. Vmícháme podle chuti škvarky. Dosolíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 1. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jazyk vařený - vepřový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WO7
Moje poznámka
Jazyk vařený - vepřový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WO7
Nejnovější recepty
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 9 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno před 12 hodinami
Čočka s kysaným zelím a paprikami
Přidáno před 14 hodinami
Sýrové tousty se zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Šoulet s uzeným kuřecím stehýnkem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchtičky s krémem
Tatana61 před 5 hodinami
Pesto z pažitky
Bohunka37 před 5 hodinami
Smetanovo-kokosová bublanina
Bohunka37 před 5 hodinami
Tvrdý sýr
Lenina 123 před 9 hodinami
Banánové vafle
amaliesediv před 9 hodinami
Pomazánka z cottage - výborná, zdravá a dietní
Lucie1001 před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
Toby. před 10 hodinami
Vepřové bylinkové špízy
E. J. K. před 11 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Ivana64 před 12 hodinami
Tvarohové koblížky
Hanka6677 před 12 hodinami
Tématické fráze:
vařený jazyk,
vařený jazyk recept,
uzený vepřový jazyk,
recepty z veproveho jazyka,
polévka z vepřového jazyka,
jak uvařit uzený vepřový jazyk,
úprava vepřového jazyka,
jak upravit uzeny hovezi jazyk,
příprava vepřového jazyka,
vaření vepřového jazyka,
jak uvařit jazyk,
veprovyjazyk,
jak dlouho vařit jazyk,
uzený vepřový jazyk recepty,
uzený vepřový jazyk recept,
jazyk recept,
jak oloupat jazyk,
jazyk recepty,
vařené jazyky,
vařený jazyk recept s omáčkou
Suroviny:
pepř celý,
koření nové koření,
ořech muškátový,
česnek,
sůl,
cibulka,
mrkev,
sůl,
celer,
petržel,
libeček,
pórek,
brokolice,
květák,
brambory,
sádlo,
škvarky,
cibule,
sůl
Komentáře (18)
Moc děkuji!
Asi hodinu (hovězí přes 2,5 hodiny)
Dejte jazyčiska do vroucí vody - nevaříte polífffku, že.