Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí dušené na červeném víně se žampiony

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nonya

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 348 kJ /
2 234 kcal
Bílkoviny236,58 g
Tuky111,29 g
Vláknina13,36 g
Cholesterol 560 mg
Sodík 2,11 g
Sůl5,00 g
Sacharidy28,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovadzie maso odblanime a nakrajame na rezne cca 1cm hrube. Pokorenime cerstvym drvenym korenim a dame rychlo opiect na olej. Krok 2: Na drobno nakrajanu slaninku, cibulu, cesnak dame oprazit na olej a prelozime na velku panvicu a pridame zatiahute maso. Pridal som pohar dobreho cerveneho vina. Mne sa nechcel vyrabat vyvar z kosti a ani davat kocku co je tiez dakedy dobra nahrada ale som podlieval kupenym kvalitnym vyvarom. Pridal som cerstvu salviu a dali dusit na nizkom plameni zakryte a podlievali az do makka cca 2 hodiny. Mne chuti viac pomaly dusene lepsie (prejde chutami)ako z kuchty za chvilu hotove. Krok 3: Hotove maso sme vybrali prelozili do zakrytej misky na teple miesto. Pridali sme lyzicu masla do omacky a pridali na platky nakrajane hriby. Dusili este asi tak 15 minut do makka. Servirovali s takou menej znamou pastou Cavatelli ktora je robena z krupice.

Zveřejněno 23. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí dušené na červeném víně se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YMwp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí dušené na červeném víně se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YMwp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

k.radulka: těstoviny jsou typické pro řecký ostrov Karpathos, přivezli jsme si je odtud předloni ;-)

Mali sme dnes k obedu a bolo to skvelé:-p:yes:Mäso som mala vopred naložené v marináde z uvedených surovín + horčica,rozmarín a tymián:-)Pridávam fotku a bodík:yes:

Paráda a ty těstoviny jsou také lákavé.Viděla jsem v TV přípravu domácích těstovin a použila se semolina a voda ,možná trocha oleje a sůl.Nic víc.Nemyslím,že je to složité,ale asi jsou potřeba svaly.:-))
Samotný recept je krásný a hovězí s vínem je špica.Žampiony jsou dobré,ale volila bych spíš lesní houby,jsou výraznější, než žampiony.Tím neříkám,že je to špatné ,to vůbec ne!!No se mi to říká,když jich mám plný mrazák,že?:-8:-D:-K

Dakujem za pekne privitanie, moj problem je ze nemam diakritiku, a vacsinu roku plus vela rokov som vonku tak pisem s hrubkami.Takze prosim o porozumenie.:-8

pro k.radulku a další zájemce : italské těstoviny se dělají z mouky tvrdé pšenice, tzv. Semoliny. Těsto je velice jednoduché, ale to ostatní je makačka.Za vyzkoušení to ale stojí.Přidávám odkaz v na stránky, kde je postup,ale i prodej italských potravin.
S tím nemám nic společného, není to reklama, jen pomoc kuchařinkám.
http://www.mala-italie.cz/food/0/0/2/25

Nonya, vítám tě v naší Topkové rodině, jako dalšího člena a přeji ti, aby se ti tady líbilo;-)

Recept vypadá hodně jedle a ta příloha je krásná, tase mi taky moc líbí, nikde jsem to neviděla. Máš 9.bod:yes:

:-OTo je krásný recept:-p+8:yes:Nechceš jako další receptík napsat i tu přílohu;-)vypadá zajímavě a moc hezky:yes::-K

Hovězí masíčku můžeme a toto vypadá velmi lákavě.:yes:

Nonya vítej na Topreceptech:-K a hned s plusem, tohle je opravdu lahoda od pohledu!!;-):yes:

Moc pěkné :-p:-K:yes:

super:yes::yes:

Tématické fráze:
dusene hovezi na vine, žampióny na víně, hovězí maso na červeném víně, hovězí maso se žampiony, maso na červeném víně s žampiony, hovězí na červeném víně, hovězí na žampionech a víně, hovězí na vině a žampionech, dusene zampiony, hovadzie na vine, hovězí maso s žampiony, hovězí maso na víně se žampiony, dusene hoavdzie maso, hovadzie maso na vine, maso na vine se zampiony, těstoviny na červeném víně, dusene hovězí maso na vine, hovezi maso na cervenem vinu, recept na hovězí se šalotkou a mrkví, dušené hovězí maso recept

Suroviny:
maso hovězí, žampióny, víno červené, vývar hovězí, sůl, pepř mletý, šalvěj čerstvá, cibule, česnek, slanina, olej rostlinný, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu