Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 348 kJ / 2 234 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 236,58 g |
Tuky | 111,29 g |
Vláknina | 13,36 g |
Cholesterol | 560 mg |
Sodík | 2,11 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 28,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovadzie maso odblanime a nakrajame na rezne cca 1cm hrube. Pokorenime cerstvym drvenym korenim a dame rychlo opiect na olej.
Krok 2: Na drobno nakrajanu slaninku, cibulu, cesnak dame oprazit na olej a prelozime na velku panvicu a pridame zatiahute maso. Pridal som pohar dobreho cerveneho vina. Mne sa nechcel vyrabat vyvar z kosti a ani davat kocku co je tiez dakedy dobra nahrada ale som podlieval kupenym kvalitnym vyvarom. Pridal som cerstvu salviu a dali dusit na nizkom plameni zakryte a podlievali az do makka cca 2 hodiny. Mne chuti viac pomaly dusene lepsie (prejde chutami)ako z kuchty za chvilu hotove.
Krok 3: Hotove maso sme vybrali prelozili do zakrytej misky na teple miesto. Pridali sme lyzicu masla do omacky a pridali na platky nakrajane hriby. Dusili este asi tak 15 minut do makka. Servirovali s takou menej znamou pastou Cavatelli ktora je robena z krupice.
Zveřejněno 23. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí dušené na červeném víně se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YMwp
Moje poznámka
Hovězí dušené na červeném víně se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YMwp
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 11 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno před 23 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno 16. 10. 2025 15:07:03
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno 16. 10. 2025 11:02:02
Mrkvový krém
Přidáno 16. 10. 2025 10:02:01
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 1 hodinou
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 2 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 4 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 4 hodinami
Uzená žebra pomalu pečená
Monika28 před 5 hodinami
Cibulová polévka
drutek73 před 6 hodinami
Jemná banánová bábovka
Borinka před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Romecka7 před 6 hodinami
Řecká musaka
verahromadkova@seznam.cz před 7 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
renata.keles před 8 hodinami
Tématické fráze:
dusene hovezi na vine,
žampióny na víně,
hovězí maso na červeném víně,
hovězí maso se žampiony,
maso na červeném víně s žampiony,
hovězí na červeném víně,
hovězí na žampionech a víně,
hovězí na vině a žampionech,
dusene zampiony,
hovadzie na vine,
hovězí maso s žampiony,
hovězí maso na víně se žampiony,
dusene hoavdzie maso,
hovadzie maso na vine,
maso na vine se zampiony,
těstoviny na červeném víně,
dusene hovězí maso na vine,
hovezi maso na cervenem vinu,
recept na hovězí se šalotkou a mrkví,
dušené hovězí maso recept
Suroviny:
maso hovězí,
žampióny,
víno červené,
vývar hovězí,
sůl,
pepř mletý,
šalvěj čerstvá,
cibule,
česnek,
slanina,
olej rostlinný,
máslo
Komentáře (19)
Samotný recept je krásný a hovězí s vínem je špica.Žampiony jsou dobré,ale volila bych spíš lesní houby,jsou výraznější, než žampiony.Tím neříkám,že je to špatné ,to vůbec ne!!No se mi to říká,když jich mám plný mrazák,že?
S tím nemám nic společného, není to reklama, jen pomoc kuchařinkám.
http://www.mala-italie.cz/food/0/0/2/25
Recept vypadá hodně jedle a ta příloha je krásná, tase mi taky moc líbí, nikde jsem to neviděla. Máš 9.bod