Dort "Vítání jara"
Dorty pečeme k různým slavnostním příležitostem. Proč tedy neupéct dort třeba k příchodu jara. Piškotový základ s ořechy je prokládaný lahodným tvarohovým krémem s meruňkami a šlehačkou v kombinaci s čokoládovým pudinkem.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma průměr 28 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 157 kJ / 2 428 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,40 g |
Tuky | 87,17 g |
Vláknina | 12,40 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 758 mg |
Sůl | 1,86 g |
Sacharidy | 288,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve našleháme z bílků sníh a zašleháme do něj i cukr. Žloutky šleháme s horkou vodou do pěny, přimícháme střídavě lehce sníh z bílků, ořechy a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 2: Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem a zaklapneme. Boky vytřeme olejem a vysypeme moukou. Pečeme při 180 °C asi 20-25 minut.
Krok 3: Meruňky scedíme (šťávu použijeme později) a rozmixujeme (můžeme i s trochou šťávy). V misce promícháme s tvarohem, vaječným likérem a pudinkem bez vaření, nakonec zamícháme našlehanou šlehačku.
Krok 4: U vychladlého dortu odstraníme bok, dort prokrojíme a vložíme po bocích fólii (viz obr.) a opět zavřeme. Pokapeme šťávou z meruněk, potom natřeme krém, ale trochu si necháme na potření horní části dortu. Přiklopíme druhou částí dortu a potřeme. Dáme do chladna, než uvaříme pudink.
Krok 5: V mléce rozmícháme cukr a uvaříme klasicky pudink. Mícháme, protože vaříme 2 pudinky a bude tedy tužší. Uvařený pudink necháme vychladnout, ale promícháváme, aby zůstal tvárný. Pudink natřeme na dort a dáme do chladna, než vyšleháme šlehačku ke zdobení.
Krok 6: Šlehačku vyšleháme s kakaem, z dortu odklopíme bok a vyndáme fólii (pěkně drží tvar-viz obr.). Z našlehané šlehačky (můžeme i dobarvit barvivem nebo ovocným sirupem) odložíme trochu stranou na zdobení třeba obrázku slunce. Celý dort potřeme a dozdobíme.
Zveřejněno 6. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort "Vítání jara"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JP4y
Moje poznámka
Dort "Vítání jara"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JP4y
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 15 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 16 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 16 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 10 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 12 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 12 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 13 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 14 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 14 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 15 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 16 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 16 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 17 hodinami
Tématické fráze:
šlehačkovo pudinkový krém,
šlehačkovo tvarohový krém,
recepty na jaro,
šlehačkovopudinkový krém,
recepty jaro,
aby piškot neudělal bouli,
forma 26 cm kolik kousků,
kolik vajec na dortovou formu,
řezy sunquick,
mail pat.gr loc:cz,
kolik vajec do formy 26cm,
tuhé krémy na zdobení dortu,
recepty na dorty 26cm,
jaro recept,
dort z pudinku,
dortová forma průměr 26 cm recept,
kolik vajec do formy na dort,
kolik vajec na 26cm formu,
kolik vajec na dort o:prumeru 26 cm?,
recept na dortovy korpus průměr 23
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
voda,
ořechy mleté,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
šlehačka ke šlehání,
tvaroh,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový bez vaření,
kompot meruňkový,
likér vaječný,
šťáva citronová,
mléko,
pudink čokoládový,
cukr,
šlehačka ke šlehání,
kakao
Komentáře (24)
Ještě opravím v receptu, kupovala jsem si teď novou koláčovou formu a na etiketě měla 28cm, ale měřila jsem spodek formy a má jen 26cm - to jen pro info
Mirco, zkus špaldovou mouku, ja má lehce oříškovou chuť, to by nemuselo být špatné