Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 823 kJ / 675 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,43 g |
| Tuky | 60,33 g |
| Vláknina | 4,70 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 66 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 24,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa rozklepeme, nařízneme po okrajích, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a maso opečeme z obou stran dohněda.
Krok 2: Poté ho vyndáme stranou a ve výpeku orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Ke zhnědlé cibulce vrátíme plátky masa, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Krok 3: Nejlépe bude, když dopředu rozehřejeme troubu na 200°C a v této fázi kastrol vložíme do trouby. V tom případě stačí, když obsah kontrolujeme po dvaceti minutách, doléváme horký vývar a při té příležitosti promíchneme. Pečeme podle kvality masa, do doby, než se při bodnutí vidličkou jednotlivá vlákna oddělují.
Krok 4: Kastrol s měkkým masem vyndáme z trouby, maso dáme stranou a do výpeku vmícháme polohrubou mouku, rozmíchanou v trošce vody. Dobře provaříme, přidáme kostičky kyselých okurek, sardelovou pastu a přilijeme smetanu. Vrátíme maso, prohřejeme a dosolíme či dopepříme. Hustotu omáčky regulujeme přidáním vývaru či zahuštěním moukou.
Zveřejněno 19. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěnky na švédský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZwDg
Moje poznámka
Roštěnky na švédský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZwDg
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 11 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 16 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 44 minutami
Likérové špičky
Sahula před 2 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 2 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 2 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 3 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 3 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 4 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 4 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 4 hodinami
Tématické fráze:
vepřové plátky s rýží na způsob roštěněk,
hovězí roštěnky po švédsku,
švédský plátek,
hovězi po švédsku,
švédská hovězí roštěná,
švédský hovězí plátek,
hovězí roštěná po švédsku,
roštěnky recept,
hovězí roštěná plátky recept,
švédská hovězí pečeně,
maso na švédský způsob,
hovězí plátky po svedsku,
vepřové plátky na způsob roštěnky,
roštěnky,
hovězí maso na způsob roštěné,
hovězí rostena po švadsku,
roštěná po švádsku,
recept na dobrou rostenku,
švědská svíčková,
hovězí roštěná švédská
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
okurky sterilované,
pasta sardelová,
mouka polohrubá,
smetana ke šlehání,
vývar masový,
olej,
pepř černý,
sůl
Komentáře (16)
Ta sardelová pasta byla tím, co mě zaujalo a posunulo k vyzkoušení... Švédskou kuchyni mám velmi ráda a tento recept to jen stvrdil.
na 100% vím, že nemám svíčkovou
http://www.farmaurekyorlice.cz/index.php?Itemid=12...
mám tu balík v kterém nepoznám co je co