Staročeské plátky podlévané pivem
Zelenina a vepřové plátky potřené hrubozrnnou hořčicí vytvoří po upečení v troubě jemnou omáčku, která se skvěle hodí třeba k bramborovým knedlíkům. Spolu s nimi snadno vykouzlíte chutný nedělní oběd.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 096 kJ / 501 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,13 g |
Tuky | 32,27 g |
Vláknina | 14,43 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 942 mg |
Sůl | 2,27 g |
Sacharidy | 31,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z hrubozrnné hořčice, oleje a Staročeského koření vyšleháme metličkou kompaktní marinádu. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Vzniklou marinádou plátky masa potřeme, můžeme je nechat uležet, ale nemusíme.
Krok 2: Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na velmi malé kostičky. V pekáči rozehřejeme sádlo a zeleninu na něm dohněda opečeme.
Krok 3: Plátky masa posypeme z obou stran moukou a vložíme k zelenině. Necháme opéct z obou stran. Až se voda vydusí, podlijeme maso pivem a pekáček vložíme do trouby.
Krok 4: Pečeme asi 1,5 hod. při necelých 200 °C, dokud maso z kýty nebude měkké. Občas zkontrolujeme hustotu výpeku. Podléváme pivem, vodou nebo vývarem.
Zveřejněno 11. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeské plátky podlévané pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6Kj
Moje poznámka
Staročeské plátky podlévané pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6Kj
Nejnovější recepty
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 2 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 3 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 45 minutami
Žampionové placičky s nivou
Panova před 1 hodinou
Tříbarevná buchta (Ala)
Evculina84 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kometka35 před 2 hodinami
Knedlíky z tvarohového těsta
janatka před 3 hodinami
Rychlá jemná pórková pomazánka
janatka před 3 hodinami
Sýrové tyčinky
parikova.nikca před 5 hodinami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
MillanM před 5 hodinami
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 6 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 6 hodinami
Tématické fráze:
staročeské recepty z masa,
staročeské recepty,
staročeské koření složení,
starocesky veprovy platek,
staročeský oběd,
staročeský plátek,
staroceske maso recept,
recepty s pivem,
staročeské plátky,
staročeská vepřová kýta,
sraročeský oběd,
maso s pivem,
složení staročeskeho koření,
staročeské maso,
staročeské koření,
bůček podlévaný černým pivem,
staročeská kýta,
staročeské koření recepty,
staročeské vepřové maso,
starocesky kureci platek
Suroviny:
kýta vepřová,
mrkev,
celer,
cibule,
hořčice hrubozrnná,
olej,
koření,
pivo světlé,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
mouka hladká
Komentáře (53)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
moukou jsem nezahušťovala, jenom jsem na závěr přidala kousek másla, jako příloha byly cuketové noky ( odkaz nedávám, abych nedostala spucunk... třeba )
posílám foto, jestli neva, bodík už přiletěl dávno a ještě jednou díky.. nedělala jsem naposledy
Díííííík za receptííííík.
Posílám bodík.