Hermelín na bylinkách s bramborem
Hermelín na bylinkách s bramborem je dokonalou kombinací jemného sýra a křupavých brambor, provoněnou aromatickými bylinkami. Tento lahodný a snadno připravitelný pokrm je ideální pro všechny milovníky sýrových specialit.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 069 kJ / 495 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,25 g |
| Tuky | 11,50 g |
| Vláknina | 11,03 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,28 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 82,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hermelín (počet dle strávníků ) „rozplácneme“ dlaní na silnější placku, aby popraskal.
Krok 2: V misce smícháme grilovací koření s olejem, (já dělala jen 2 porce, takže jsem dala jen půlku sáčku s kořením), nadrobno posekané bylinky. Pečlivě v něm hermelín obalíme i po bocích a necháme aspoň 2 hodiny odležet a pravidelně obracíme.
Krok 3: Rozpálíme gril (já mám kompaktní). Mezitím odstřihneme tak velké kusy alobalu, aby se daly pořádně zabalit jak hermelíny, tak i brambory .
Krok 4: Brambory nakrájíme na silnější plátky, v misce je okořeníme solí, pepřem, kmínem a pěkně promícháme.
Krok 5: Na alobal doprostřed dáme sýr, okolo klademe plátky brambor a zakápneme zbytkem olejové marinády s kořením a bylinkami. Pevně uzavřeme, aby nic nevyteklo. Pokud se objeví mezera, je možné přiložit ještě alobal, ale pak musíme počítat s delší dobou grilování.
Krok 6: Gril uzavřeme a grilujeme po každé straně cca 15 minut - stupeň 4 (musíme „poslouchat„ vlastní gril a jaké máme zkušenosti).
Krok 7: Opatrně balíček otevřeme – pozor, pálí!! A vyklopíme na talíř - viz poznámka.
Krok 8: Podáváme se zeleninou, saláty apod.
Zveřejněno 13. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hermelín na bylinkách s bramborem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BXVQ
Moje poznámka
Hermelín na bylinkách s bramborem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BXVQ
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 13 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 13 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 14 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 15 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 16 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 58 minutami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 1 hodinou
Zdravý makový koláč
Janicee před 9 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 11 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 11 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 12 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 12 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 13 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 14 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 14 hodinami
Tématické fráze:
hermelin s bramborem v alobalu,
jak udělat hermelín v bramboráku,
hermelin v bramboraku,
hermelin s bramborem,
hermelín recepty,
hermelín s brambory v alobalu,
hermelin s brambory,
co uvarit z hermelinu,
grilujeme hermelín,
grilovaný hermelín s bylinkami,
bylinky grilovaný hermelín,
jaké bylinky na brambory,
hermelín s bylinky,
hermelín na gril s bylinky,
recept hermelín,
hermelin v troube s brambory,
hermelín v alobalu v troubě,
co z hermelínu,
bylinky na hermelin,
jake bylinky k hermelinu
Suroviny:
sýr hermelín,
koření grilovací,
bazalka čerstvá,
pažitka,
brambory,
sůl,
kmín mletý,
pepř mletý,
olej
Komentáře (22)
U mě se žádná venkovní grilovačka neobejde bez grilovaného hermelínu, maso nepotřebuji a nijak mi nechybí
varilamyskakasicku: jenže Ivi, já dala ten recept už v půl druhé a né jako někdo večer, víš
tejaja: teri, Hermelínek můžu taky klidně jen tak z obalu