Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kostky s mrkví a hráškem

Hovězí maso, dušené na orestované cibulce, je vždy skvělým základem. Maso krásně změkne a uchová si svou chuť, kterou jen lehce doladíme mexickým kořením. Nakonec přidáme mrkev, hrášek, lehce zahustíme a můžeme podávat s brambory.

Hodnocení receptu je 4,1 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 046 kJ /
489 kcal
Bílkoviny46,99 g
Tuky27,15 g
Vláknina5,90 g
Cholesterol 94 mg
Sodík 1,15 g
Sůl2,86 g
Sacharidy12,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do zlatova. Krok 2: Přidáme maso nakrájené na kostky, orestujeme a poprášíme Mexickým kořením. Zamícháme, přidáme hořčici, bujón, podlijeme vodou a necháme dusit. Krok 3: K téměř měkkému masu přidáme nakrájenou mrkev a dusíme do úplného změknutí. Krok 4: Poté přidáme hrášek a masovou šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody. Krok 5: Vše provaříme, dochutíme solí a odstavíme. Krok 6: Podáváme s vařeným bramborem.

TIP: Hovězí maso a jeho rozdělení

Zveřejněno 21. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kostky s mrkví a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1M93

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kostky s mrkví a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1M93

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Hovězí maso se zeleninou je klasika, která nikdy nezklame:yes:

Kližku vařím taky vcelku často (s líčky je to horší:-D:-D:-D) a v této kombinaci nám moc chutná:yes::yes:

Jana Remkova:Líčka také neseženu často, ale kližka je všude, ale s velkými rozdíly v ceně.;-)

varilamyskakasicku: Kližka u nás běžně je, horší je to třeba s těmi líčky. Jano, moc dobré jídlo:-p

JanaB1: Tak ve Sparu, tak to mám z ruky, ale někdy kouknu a díky Jani;-)

varilamyskakasicku: Kližku prodává i tesco, ale já jí nakupuji nejraději v akci ve špáru. Vařím jí na všechny způsoby a poměrně dost často. ;-)

Tak toto máme moc rádi, Jani, kam chodíš pořád na tu kližku, já ji neměla, ani nepamatuji, dnes měli v obchodě volně líčka / hovězí, telecí/ já tomu nemohla věřit, tak něco vymyslím a Ty máš bodíka:-p:yes:

Tématické fráze:
hovezí na hrasku, hovezi maso s mrkvi a hraskem, dušené hovězí s mrkví a hráškem, hovězí s hraškem, hovězí s mrkví, hovězí maso s hráškem, hovězí maso na mrkvi a hrášku, hovězí maso s hráškem a mrkvi, hovězí kostky, hovězí na mrkvi, hovězí v mrkvi, hovězí zadní s mrkví, hovězí líčka s mrkví, hovězí mrkev hrášek, masove kostky v mrkvi, dusene hovezi maso s mrkvi a hraskem, hovězí maso smrkví a hráškem, hovězí líčka s mrkví a hráškem, mrkev s hraskem hovezi, hrášek s mrkví a hovězí maso

Suroviny:
maso hovězí, hrášek mražený, mrkev, cibule, koření mexiko, hořčice plnotučná, bujón hovězí, olej slunečnicový, mouka hladká, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu