Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 077 kJ / 3 364 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,65 g |
Tuky | 285,68 g |
Vláknina | 0,50 g |
Cholesterol | 1,78 g |
Sodík | 5,23 g |
Sůl | 12,95 g |
Sacharidy | 13,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z kachny stáhneme kůži i s peřím, neškubeme ji, stejně to jde špatně. Při stahování si pomáháme malým ostrým nožíkem, kterým uvolňujeme kůži od trupu. Konce křídel a nohou odřízneme a vyhodíme.
Krok 2: Pak ji pozorně vykucháme: nařízneme ji mělce od řitního otvoru až k hrudní chrupavce a opatrně vyjmeme vnitřnosti. Pokud už byla vyháčkovaná, odpadá nám starost se žlučí, pokud ne, opatrně ji v játrech najdeme a odřízneme, raději netrháme, aby žlučový váček nepraskl a žluč nám neznečistila zbytek vnitřností.
Krok 3: Toto děláme vždy zásadně MIMO kachnu. Vylitá žluč znehodnotí maso, muselo by se vyhodit. Z vnitřností ponecháme pouze žaludek, játra a srdce. Žaludek rozřízneme, otevřeme a vyčistíme, stáhneme vnitřní blánu.
Krok 4: Kachnu a vnitřnosti důkladně omyjeme. Na másle zpěníme koření, přidáme osolenou a rozpůlenou kachnu, krk, žaludek a srdce, lehce opečeme, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Podle potřeby mírně podléváme vínem. Necháme zchladnout, klidně do druhého dne. Vývar ponecháme.
Krok 5: Pak maso vykostíme a spolu s žaludkem a srdcem umeleme na masovém strojku. Přidáme mletou vepřovou plec a naškrabaná kachní i kuřecí játra. Dosolíme (opatrně), přidáme mandlové lupínky a pomocí části scezeného vývaru z kachny vytvoříme kašovitou hmotu.
Krok 6: Formu na biskupský chlebíček vyložíme plátky slaniny tak, aby se mírně překrývaly a pokryly celé dno a boky formy. Pak vlijeme paštiku, zakryjeme opět slaninou. Formu vložíme do pekáčku a nalijeme do něj vodu tak, aby zevně sahala do poloviny formy.
Krok 7: Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 1,5-2 hodiny. Pak vyjmeme z vodní lázně a necháme zchladnout. Vyklopíme a zabalíme do alobalu. Krájíme ztuhlé na tenké plátky, podáváme s brusinkami (já jsem brusinkový kompot smíchala s pomerančovou marmeládou) a čerstvým pečivem.
Zveřejněno 8. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paštika z divoké kachny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jM6W
Moje poznámka
Paštika z divoké kachny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jM6W
Nejnovější recepty
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 6 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 6 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 7 hodinami
Steaky z kapra
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 35 minutami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 37 minutami
Bramborové knedlíky
Alamatej před 2 hodinami
Cikánské cukroví
Annnn před 2 hodinami
Koláč s jablečnou nádivkou
Evajira před 2 hodinami
Rajská omáčka s plněnými paprikami
Evajira před 2 hodinami
Cuketové polévka s vepřovým vývarem
Kajkajak před 3 hodinami
Myšky z ředkvičky
Sahula před 3 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Barbuna před 3 hodinami
Bílá zelňačka s koprem
Sahula před 3 hodinami
Tématické fráze:
paštika z kachny,
stahování divoké kachny,
jak stáhnout divokou kachnu,
vnitřnosti z kachny,
pastika z divokych kachen,
stazeni divoke kachny,
kachní paštika recept,
paštika z holoubat,
stahování kachny,
recept na divokou kachnu,
kachni noha myslivecky,
paštika z pečené kachny,
kachní paštika z masa,
stahování kachen,
divoké kachny,
divoká kachna recept,
jak stahnout kachnu,
paštika z divoké kachen,
stazeni kachny,
recepty na divokou kachnu
Suroviny:
kachna divoká,
máslo,
játra kuřecí,
plec vepřová,
víno červené suché,
tymián,
jalovec,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
mandle plátkové,
slanina
Komentáře (14)
Mám brusinky a pomerančovou marmeládu