Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 294 kJ / 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,37 g |
Tuky | 19,53 g |
Vláknina | 19,81 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 649 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 49,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa osolíme, opepříme a dohněda opečeme na přepuštěném másle (zvolíme kastrol, který budeme moct přemístit do trouby).
Krok 2: Přidáme kolečka cibule, plátky čabajky a společně orestujeme.
Krok 3: Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky (práci nám usnadní koupená mražená směs pod svíčkovou), česnek rozetřeme a společně s rozdrobenou masoxovou kostkou přidáme k masu.
Krok 4: Nakonec vhodíme houby (mražené necháme povolit), lehce podlijeme pivem a přendáme do trouby, rozehřáté na 200°C. Pečeme minimálně 2 hodiny a průběžně podléváme černým pivem.
Zveřejněno 23. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní hovězí na houbách a černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1On
Moje poznámka
Pikantní hovězí na houbách a černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1On
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 5 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 6 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno před 22 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 1 hodinou
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 2 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 3 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 4 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 5 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 7 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 8 hodinami
Květáková polévka s koprem
Valis před 8 hodinami
Tématické fráze:
hovězí nudličky na houbách,
buřty na pivu pohlreich,
hovězí ragů na houbách,
hovězí na pivu,
buřty na černém pivu pohlreich,
hovězí pečeně na houbách,
hovězí ragů na pivě,
hovězí líčka na houbách,
hovězí kostky na houbách,
recepty z hovězího masa zadního,
hovězí plátek na houbách,
hovězí na houbách s pivem,
hovězí maso na pivu,
hovezi nahoubach,
hovězí srdce na houbách,
hovězí maso na pivě,
hovězí plátky na houbách,
pecené hovezí maso na houbách,
hovězí pečeně na houbách pohlreich,
pečená hovězí kližka na pivu
Suroviny:
hovězí zadní,
houby lesní,
mrkev,
celer,
petržel,
čabajka,
cibule,
česnek,
pivo černé,
máslo,
masox,
pepř,
sůl
Komentáře (21)
Děkuji
Pro ty, kteří mají rádi omáčky je možné pokrm povolit vodou nebo vývarem a tak vznikne jednoduše trochu šťávy, nebo zaprášit moukou a povolit vodou (to jsem ale neudělala, je to díky čabajce a máslu dost mastné, tak alespoň vynechávám mouku...