Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 287 kJ / 69 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,96 g |
Tuky | 0,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlavu necháme půl hodiny ve studené vodě odmočit, ostrým nožem očistíme, uzená žebírka opláchneme v teplé vodě.
Krok 2: Hlavu osolíme, okořeníme, vložíme spolu s uzenými žebírky do pekáče se sádlem s nakrájenou cibulí na céčka a česnekem na plátky.
Krok 3: Podlijeme vodou a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme cca 1,5 hodiny kostí nahoru, pak otočíme a další hodinu dopékáme za občasného podlévání a polévání.
Krok 4: Servírujeme rypáček, líčko a uzené žebírko.
Podáváme s hořčicí a křenem.
Podáváme s hořčicí a křenem.
Zveřejněno 23. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gurmánský talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8XW
Moje poznámka
Gurmánský talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8XW
Nejnovější recepty
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 2 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 2 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 3 hodinami
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 14 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 23 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 16. 9. 2025 16:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 1 hodinou
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 1 hodinou
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 2 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 2 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 3 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 3 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 4 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 4 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 5 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 6 hodinami
Tématické fráze:
gurmánské recepty,
vepřová líčka,
vařená uzená žebra,
vařená vepřová hlava,
vepřová hlava,
vařená žebra,
uzená vepřová hlava,
vepřová hlava recepty,
vepřová hlava vařená,
vepřové líčka,
uzená hlava,
gurmánský recept,
uzená žebra vařená,
vaření vepřové hlavy,
vepřove líčko,
veprova licka recepty,
veprova hlava recept,
uzená hlava recept,
vařena hlava,
vepřová žebra vařená
Suroviny:
hlava vepřová,
žebra uzená,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
kmín celý,
křen,
sádlo,
hořčice,
chléb
Komentáře (8)