Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavá zelenina nakládaná v mořské soli

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

9. 6. 2010 18:18

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 398 kJ / 1 290 kcal
Bílkoviny2,45 g
Tuky2,00 g
Vláknina3,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 140,04 g
Sůl350,00 g
Sacharidy314,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento úžasný recept jsem před lety našla na stránkách Labužník a zde ho uveřejňuji se svolením jeho autorky Pekařky. Recepty mnou vložené většinou nechválím, ale v tomto případě si doporučení neodpustím. Opravdu vyzkoušejte, je to fantastické...

Původní znění receptu naleznete zde http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=25737

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ne.ver

13. 12. 2017 16:40

Tak jsem nedavno tento recept vyzkousela a bohuzel musim konstatovat, ze u nas to byl propadak. Ostatni clenove rodiny byli teda ochotni to tak nejak obcas jist, ale mne z toho bylo vzdycky hned po jednom soustu uplne spatne. Prislo mi to hrozne slane, a to jsem tam dala soli podle navodu. Takze u nas to neproslo - ale nenechejte se tim ostatni odradit, treba to proste jen neni muj styl.8-(

Eliza Eliza

20. 9. 2016 10:51

Ano, černé olivy. Tak ať chutná...:-)

BlancaL

20. 9. 2016 10:27

Můžu se zeptat, co jsou na fotkách ty černé kousky? To jsou černé olivy? Díky. Recept vypadá úžasně, určitě vyzkouším. Takovéhle zeleninové mňamky můžu<3.

maiva maiva

9. 9. 2016 19:17

Určitě moc dobré, tento styl nám chutná:-D:yes: Díky dobré duši, která vytáhla do oběhu.:-K

zizala zizala (moderátorka)

8. 9. 2016 17:20

Touto naloženou zeleninou jsem nadchla své kolegy a kolegyně na konci školního roku. Hlavně ten květák neměl chybu. Recept je super, i když dáte méně druhů zeleniny, měla jsem jen květák, mrkev a kedlubny. Doporučuju

magdalenka magdalenka

7. 11. 2015 14:23

Vyťahuje na svetlo tento skvelý recept, dnes zeleninu nakladám zas...
DOPORUČUJEM!

magdalenka magdalenka

19. 9. 2012 09:10

Ak máte zdroj zeleniny, urobte si toto, je to fantastické!:yes:

Suvicka Suvicka

10. 6. 2010 01:02

Vyzkousim, posilam 7+ :yes:. :-K;-)

HankaPu HankaPu

9. 6. 2010 23:16

To musí být pochoutka:yes: určitě vyzkouším:yes::yes:

Eliza Eliza

9. 6. 2010 20:39

Ona je to vlastně konzervovaná zelenina (pouze tím naložením do soli), vydrží prý bez úhony nejméně půl roku. "Prý" píšu proto, že u nás dlouho nevydrží, to vím z doslechu.
Takže se podává jako příloha (nebo obloha) k masu, pečenému nebo grilovanému, prostě všude tam, kde se servírují například kyselé okurky apod. Vzhledem k tomu, že sůl se docela "zažere" do zeleniny, rozhodně to není salát jako takový. Na to má moc výraznou chuť, i když se přiznám, že já klidně spořádám misku na posezení a bez výčitek ( na tlak to nebude zrovna lék...:-D )

jahoda jahoda

9. 6. 2010 20:32

Elizo a takto naloženou zeleninu konzumujete jen tak, nebo jsi zkoušela třeba udělat salát s přidáním tatarky atd.
Jinak nápad super, ještě jsem to neslyšela. Jen si nedovedu představit doma ty obličeje, když bych před ně postavila talíř zeleniny:-)). To okurky, feferonky, cibulky, utopence - to můžou:-//:yes:

Eliza Eliza

9. 6. 2010 20:21

Jani, doporučuji udělat co nejdřív. Já jsem byla překvapená, o jakou dobrotu jsem se nechala tolik let připravovat...:-) Teda doufám, že to bude chutnat, ale myslím, že ano.

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 6. 2010 20:01

Hupsssssssssssssss, téééda, Eli, to určitě udělám a to si ukládám a doufám teda, že to najdu, až to budu potřebovat:-)):-D:yes::yes:

Eliza Eliza

9. 6. 2010 19:53

Šárko, právě kedlubna je všech kousků nejvyhledávanější a zmizí jako první...;-):yes:

kedlubna kedlubna

9. 6. 2010 19:40

určitě vyzkouším, a nezapomenu přidat hooodně kedlubny :-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: naložená zelenina v soli zelenina v soli nakládana mrkev solená zelenina zelenina naložená v soli sterilizace zeleniny nakládané okurky bez sterilizace křupavá zelenina nakladane kedlubny nakládání mrkve slaný nálev na zeleninu nakládaná kedlubna nakladany kvetak bez sterilizace mrkev v soli grilovana nakladana zelenina zelenina ve slaném nálevu mrkev naložena v soli sterilizace mrkve nakládané kedlubnové zelí naložená zelenina v nálevu

Suroviny: květák, mrkev, kedlubna, zelí bílé, kapie, cibule, voda, sůl mořská, feferonka, voda, ocet, cukr, bobkový list, pepř celý, koření nové koření

TopRecepty.cz

Křupavá zelenina nakládaná v mořské soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyVn