Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 398 kJ / 1 290 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,45 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 3,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 140,04 g |
Sůl | 350,00 g |
Sacharidy | 314,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu nakrájíme na větší kusy.
Krok 2: Ve vodě rozpustíme mořskou sůl, přidáme feferonku a do tohoto roztoku naložíme veškerou zeleninu na 24 hodin.
Krok 3: Poté scedíme a asi třetinu slaného nálevu uschováme.
Krok 4: Suroviny na sladkokyselý nálev svaříme a horkým přelijeme scezenou zeleninu. Podle chuti přidáme část slaného roztoku (já dávám onu uvedenou jednu třetinu původního).
Necháme uležet 2-3 dny (pokud to vydržíme :-) ).
Necháme uležet 2-3 dny (pokud to vydržíme :-) ).
Zveřejněno 9. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavá zelenina nakládaná v mořské soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyVn
Moje poznámka
Křupavá zelenina nakládaná v mořské soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyVn
Nejnovější recepty
Švestková nutella s karobem a melasou
Přidáno před 3 hodinami
Borůvkový džem
Přidáno před 6 hodinami
Slaná roláda s mletým a cuketou
Přidáno před 7 hodinami
Borůvkové palačinky s krémem
Přidáno před 7 hodinami
Maková náplň podle cukráře Maršálka
Přidáno před 20 hodinami
Cuketová marmeláda
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 6 minutami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 8 minutami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 12 minutami
Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
Jitka29 před 14 minutami
Vepřová krkovice na zelenině
Luciik. před 45 minutami
Uncle Bens omáčka
Sbotka před 1 hodinou
Koprová omáčka
rimul@email.cz před 1 hodinou
Hrnková bábovka
káťa před 1 hodinou
Buši houbová omáčka
Spepik před 1 hodinou
Tématické fráze:
naložená zelenina v soli,
zelenina v soli,
nakládana mrkev,
solená zelenina,
zelenina naložená v soli,
sterilizace zeleniny,
nakládané okurky bez sterilizace,
křupavá zelenina,
nakladane kedlubny,
nakládání mrkve,
slaný nálev na zeleninu,
nakládaná kedlubna,
nakladany kvetak bez sterilizace,
mrkev v soli,
grilovana nakladana zelenina,
zelenina ve slaném nálevu,
mrkev naložena v soli,
sterilizace mrkve,
nakládané kedlubnové zelí,
naložená zelenina v nálevu
Suroviny:
květák,
mrkev,
kedlubna,
zelí bílé,
kapie,
cibule,
voda,
sůl mořská,
feferonka,
voda,
ocet,
cukr,
bobkový list,
pepř celý,
koření nové koření
Komentáře (21)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
DOPORUČUJEM!
Takže se podává jako příloha (nebo obloha) k masu, pečenému nebo grilovanému, prostě všude tam, kde se servírují například kyselé okurky apod. Vzhledem k tomu, že sůl se docela "zažere" do zeleniny, rozhodně to není salát jako takový. Na to má moc výraznou chuť, i když se přiznám, že já klidně spořádám misku na posezení a bez výčitek ( na tlak to nebude zrovna lék...
Jinak nápad super, ještě jsem to neslyšela. Jen si nedovedu představit doma ty obličeje, když bych před ně postavila talíř zeleniny