Suroviny
Porce: pre viac osôb
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 086 kJ / 1 694 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 245,56 g |
| Tuky | 14,68 g |
| Vláknina | 44,80 g |
| Cholesterol | 470 mg |
| Sodík | 543 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 66,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuchynsky upravený roštenec potrieme olejom, dijonskou horčicou a obalíme v na hrubo rozdrvenom čiernom korení a jalovci. Položíme do pekáča, obložíme bobkovým listom, cibuľou pokrájanou na kliny, strúčikmi celého cesnaku a v tejto zmesi marinujeme týždeň pred prípravou v chladničke.
Krok 2: Potom mäso sprudka opečieme v panvici na oleji z každej strany. Opečené mäso vrátime späť do marinády v pekáči, podlejeme vínom, trochou vody a prikryté alobalom pečieme v trúbe vyhriatej na 90°C/4 hodiny.
Krok 3: Počas pečenia kontrolujeme, prelievame výpekom a podľa potreby podlievame horúcou vodou, 15 minút pred koncom uvedenej doby odstránime alobal, zvýšime teplotu na 220°C a dopečieme.
Krok 4: Vypečenú šťavu dáme do panvice aj s koňakom a orestujeme na nej hríby do mäkka s tymiánom a hráškom.
Krok 5: Mäso necháme odpočinúť a nakrájame na plátky o hrúbke 1,5 - 2 cm.
Krok 6: Servírujeme na veľkom podnose s hríbovo-hráškovou zmesou a ako prílohu podávame Yorkshirský puding.
Zveřejněno 6. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sváteční židovské pečené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N0j6
Moje poznámka
Sváteční židovské pečené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N0j6
Nejnovější recepty
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 8 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 14 hodinami
Králík na rajčatech a olivách
Přidáno před 15 hodinami
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 15 hodinami
Plněné okurky s kapií
Přidáno před 15 hodinami
Bramborovo-cibulový krém se slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Borůvkový koláč s tvarohem
nelinka62 před 2 minutami
Malé housky nebo rohlíčky
Evculina84 před 8 hodinami
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 11 hodinami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 11 hodinami
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 12 hodinami
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 14 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 14 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 14 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 15 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 15 hodinami
Tématické fráze:
pecene hovezi,
židovské recepty,
hovězí pečeně,
zidovske maso,
hovězí pečeně recept,
pečené hovězí recept,
pečené hovezí maso recepty,
pecene hovadzie maso,
židovské řízky,
zidovske chvaly,
maso sváteční recept,
pečené hovězí recepty,
sváteční menu z hovězího masa,
zidovske hodiny,
svatecnipeceni,
hovězí židovský řízek,
recept na židovské maso,
židovské hovězí maso,
hodiny židovské,
recept pečené hovězí
Suroviny:
maso hovězí,
hořčice dijonská,
bobkový list,
jalovec,
česnek,
sůl,
pepř celý,
olej olivový,
cibule,
víno bílé suché,
houby,
hrášek,
koňak,
tymián,
voda
Komentáře (21)