Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: záleží na množství masa

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 431 kJ /
2 493 kcal
Bílkoviny115,45 g
Tuky199,55 g
Vláknina11,30 g
Cholesterol 366 mg
Sodík 4,12 g
Sůl10,61 g
Sacharidy53,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme, odstraníme lůj a jiné nečistoty, celý špalík masa okořeníme Divočinou, potřeme olejem, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky uležet (já mněla 2 dny). Krok 2: Slaninu si nakrájíme na drobnější kostky, dáme do hrnce do zlatova osmažit a vyndáme bokem. Krok 3: Odpočaté maso vyndáme z alobalu, rozřízneme do tvaru placky):-) měli jste vidět ty nervy, jak jsem se třepala, aby se mi to povedlo-jsem hrozné kopyto, osolíme, opepříme, mírně potřeme marmeládou, hořčicí, posypeme částí osmažené slaniny, brusinkami a poklademe plátky šunky. Krok 4: Potom plát masa zavineme, dobře utáhneme motouzem a necháme na tuku z osmažené slaniny ze všech stran zatáhnout. Krok 5: Podlijeme 2 dl horké vody, rozdrobíme masox, přidáme worcestr, pokrájené jablko, zbytek marmelády a hořčice, citronovou kůru, malou trošku osmažené slaniny (tolik, aby ještě zbylo na ozdobu), hrnec uzavřeme a pod tlakem na mírném plameni děláme 20 minut. Krok 6: Hrnec odstavíme, ochladíme, maso vyjmeme a šťávu ponorným mixerem rozmixujeme. Krok 7: Podle své chuti dochutíme, prohřejeme a na zjemnění přidáme PL másla. Krok 8: Z masa odstraníme moutouz, nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Jako přílohu jsem zvolila ve slupce uvařené, oloupané, osmažené brambory :-).

Zveřejněno 17. 4. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Nevím přesně z jaké části srnečka tenhle nádherný špalíček masa byl - pokud mohu přirovnat k vepřovému, vypadalo to jako panenka. Na medailonky jsem si netroufla, tak alespoň pokus ze surovin, co mě napadly a byly po ruce:-) Maso jsem připravovala opět v papiňáku, šťávu jsem nezahušťovala, jen rozmixovala a opravdu v závěru bylo chutné jídlo!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DYvn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DYvn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zuvama: Děkuji za vyzkoušení a moc milý komentář po 9 letech:-),potěšilo mě to:-8:-K

Vyzkoušela jsem a můžu říct..... úžasný.... mňamka :yes::yes::yes:

Všem moc děkuji za velice milé komentáře pod tímto rcp:-*které mi udělaly radost:-K:-KZa body také děkuji:-*
:-))Z hájovny nejsem:-Dale takové maličké"zvěřinové hody"jsme opavdu měli:-*Dostali jsme poměrně velkou všehochuť ve zvěřinovém balíčku;-)Manžel přes zimu obkládal známému koupelnu,prádelnu a další plochy v baráku,nic si za to nevzal a teď ten dotyčný dělal v mrazáku čistku,tak si na mojeho ve čtvrtek vzpomněl:-8a my měli mrazák plný:-)Nezbylo nic jiného,než se prokousat různými recepty,které se mi stejně nelíbily:-Oa pustit se do experimentů:-)Z každého připraveného jídla mám ještě po 2 porcích na mrazu,byl by hřích takovéto"jiné maso" dlabat 3 dny po sobě-to si musíme ještě jindy vychutnat;-):-))Ale na výborné šťavnaté krkovičce si pochutnáme taky:-p;-):yes:

Aničko, to je zase fajnová mňamka :yes::-D

Aničko :-p:yes::yes:

Aničko úžasné fotky i recept.:-p:-*:yes: +20

Aničko, jedním slovem nádhera výborná:yes: Jsi šikovnice šikovná, jistě jste si šmákli s Lubou, my bychom si taky šmákli;-) Máš 19.bod:yes:

Ani,nááádhera.:yes::yes::yes:Hned bych si dala.:-p

Dana Churáňová 17. 4. 2011 18:25
Aničko,neprobíhají u vás doma náhodou zvěřinové hody?:-DKančí,srnčí a jeden recept lepší než druhý.Jak se někdo jako Ty může nazvat kopytem?:-SJsi příliš skromná.:-)Podle masíčka na fotce bych řekla,že jsi dostala srnčí kýtu.Ale to je jedno.Prima recept,krásné fotky,prostě super!!!:-K:-K:-K

Ty jsi Aničko z hájovny??Užasně krásné, jejda:yes:

:-p mňam:yes::-K

Aničko, to se ti zase něco povedlo!!:yes::yes:

Aničko, ty jsi hotová kouzelnice:yes:, takovou krásu se ti podařilo vytvořit:yes: a určitě to musí být:-p:-p:-p

Tématické fráze:
srnčí roláda, srnčí maso hřbet - recepty, roláda z divočiny, zvěřinové hody recepty, srnčí roláda recept, rolada ze srnčího masa, srnčí medailonky, srnčí medailonky pro začátečníky, roláda ze srnčí kýty, masová roláda ze zvěřiny, masová roláda v srnčím hřbetu, zvěřinové maso recepty, zverinova jidla, medailonky ze zvěřiny, zverinove medailonky, recepty zvěřina-srnčí, roláda z divočiny s brusinkami, recepty ze srnciho, pikantní srnčí řízky, srnčéí roláda

Suroviny:
maso, špek, marmeláda rybízová, hořčice plnotučná, brusinky sušené, omáčka worcesterová, máslo, jablko, šunka, kůra citronová, masox, olej, koření divočina, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu