Mamčina čalamáda
Tato tradiční nakládaná zeleninová směs je nejen skvělým doplňkem k masovým pokrmům a studeným mísám, ale také připomenutím domácí kuchyně našich maminek a babiček. Čalamáda kombinuje různé druhy zeleniny, které se marinuji ve sladkokyselém nálevu s kořením.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 518 kJ / 4 187 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,40 g |
| Tuky | 114,83 g |
| Vláknina | 163,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 49,30 g |
| Sůl | 122,00 g |
| Sacharidy | 655,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu nakrájíme na proužky a dáme do velké mísy (nejlépe lavorek).
Krok 2: Nálev i s kořením 2 minutky povaříme, vybereme koření a necháme vychladit.
Krok 3: Studený nálev nalejeme na zeleninu, promícháme a necháme odležet do druhého dne.
Krok 4: Druhý den natlačíme do skleniček, doléváme nálevem, zavíčkujem a zavařujem 20 minut na 90 °C.
Zveřejněno 9. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mamčina čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/62vl
Moje poznámka
Mamčina čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/62vl
Nejnovější recepty
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 1 hodinou
Jemné marokánky
Přidáno před 3 hodinami
Mandlové laskonky
Přidáno před 4 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 9 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 10 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky, které jsou hned měkké
Simonka45 před 17 minutami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 24 minutami
Bezpracný perník
Fitulka před 55 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 1 hodinou
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 1 hodinou
Bůčkový nářez
Stanas před 1 hodinou
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 3 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 3 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 3 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 4 hodinami
Tématické fráze:
čalamáda z rajčat, paprik, cibule,
čalamáda z rajčat paprik cibule,
dobré čalamády,
recept na čalamádu,
recept na čalamádu z rajčat,
čalamáda z rajčat,
čalamáda z rajčat a paprik,
čalamáda,
calamada z paprik a rajcat,
nalev na calamadu,
čalamada z okurek a papriky,
čalamáda z okurek a paprik,
jak vyrobit čalamádu,
čalamáda z okurek,
čalamáda z rajčat na topinky,
čalamáda z okurek a rajčat,
recept na dobrou calamadu,
co vyrobit z rajčat,
čalamáda z rajčat paprik cibule okurek,
čalamáda z paprik
Suroviny:
rajče,
kapie červená,
cibule,
zelí bílé hlávkové,
mrkev,
okurka čerstvá,
voda,
ocet,
cukr krystal,
olej,
sůl,
sladidlo umělé,
koření nové koření,
pepř celý,
koření hřebíček,
semínka hořčičná
Komentáře (7)
Vaše čalamáda mi tu moji silně připomíná, určitě vyzkouším ( a bez vody). Hlavně mám návod kolik čeho přidat.Držte mi palce, těším se, že mám recept dávno zapomenutý.Díky !