Suroviny
Porce: cca 3 litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 840 kJ / 679 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,12 g |
Tuky | 22,89 g |
Vláknina | 5,74 g |
Cholesterol | 711 mg |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 2,83 g |
Sacharidy | 13,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdřív si uvaříme kuřecí směs na polévku, já tentokrát použila kuřecí stehenní řízek.
Krok 2: Když je maso pořádně uvařené, nakrájíme ho na malinké kousíčky. Vývar můžem použít rovnou do polévky, ale i přesto do ní budeme přidávat bujón.
Krok 3: Na olivovém oleji osmahneme cibulku s bobkovým listem a novým kořením, až je cibule růžová.
Krok 4: Zalejme protlakem a vývarem, který jsme si připravili pomocí kostek bujónu a vařící vody ( nebo vývaru z masa).
Krok 5: Přidáme mrkev, a vaříme dokuď je mrkev pěkně měkká - čím menší kostky uděláme, tím to bude rychlejší.
Krok 6: Poté přidáme kukuřici, hrášek a papriku.
Krok 7: Dochutíme sojovou omáčkou, chilli, můžeme použít i tabasco, solí a pepřem.
Krok 8: Přidáme cca 3 lžíce cukru, a dvě lžíce octa.
Krok 9: Přivedeme k varu a do polévky nalejeme rozkvedlané vejce, které v polévce hned zase rozmícháváme metličkou, aby se vejce nespojily, a byly z nich malinkaté trhance.
Krok 10: Přidáme maso nakrájené na malé kousky.
Krok 11: Pokud jsme s polévkou chuťově spokojení, vyndáme bobkový list a nové koření. Nakonec zahustíme škrobem...na 3 litry polévky dávám 4 vrchovaté lžičky škrobu rozmíchané v trošce vody.
Zveřejněno 29. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čínská "červená" polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GKW8
Moje poznámka
Čínská "červená" polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GKW8
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 5 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 6 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 6 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listová buchta
Bajuskaa před 12 minutami
Bramboráčky se šunkou a sýrem
cookamater před 19 minutami
Bílkový chlebíček I.
Panova před 26 minutami
Sýrová omáčka k těstovinám
TondaJ před 49 minutami
Fazolky na smetaně
TondaJ před 54 minutami
Vepřová játra - luxusní
Lasulena před 1 hodinou
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 1 hodinou
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 1 hodinou
Bábovka bez vajec
Vladour před 2 hodinami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 2 hodinami
Tématické fráze:
cinska pikantni polevka,
čínská pikantní polévka recept,
pekinská polévka,
pekingska polevka,
čínská polévka,
pekinská polévka recept,
pikantní čínská polévka recept,
pikantní čínská polévka,
čínská polévka recept,
čínská pikantní polévka-recept,
top recepty čínská polevka,
pekingská polévka recept,
polevka cinska,
červená polévka,
čínská pikantní polévka červená,
čínská papriková polévka pikantní,
recept cinske polevky,
cinska cervena,
čím se zahušťuje čínská pikantní polévka?,
pekingská plévka panda
Suroviny:
prsa kuřecí,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
protlak,
bujón,
mrkev,
kukuřice,
hrášek,
paprika čerstvá červená,
vejce,
cukr,
ocet,
škrob,
chilli,
omáčka sojová,
olej olivový
Komentáře (15)
On je problém že každej větnámek to dělá jinak
Já jsem tu chuť ladila a ladila, až chutná jako ta co dělaj u nás v Pandě.
ale hlavní je , že Vám i přes to chutnala
Děkuju za chválu receptu i fotky - fotím ráda :D